studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  8 trasaturi ale celor mai de succes oameni

8 trasaturi ale celor mai de succes oameni

1/180093
calendar_month 14 Aug 2014, 00:00
Succesul in cariera nu este intamplator, din contra. Reusita vine daca "bifezi" anumiti pasi si intrunesti anumite calitati care te transforma dintr-un om obisnuit intr-unul exceptional. Care sunt trasaturile care se regasesc, invariabil, la toti oamenii de succes? Iata-le pe 8 dintre ele!

1. Au un scop bine definit in viata

Pentru a reusi, trebuie sa stii foarte bine ce vrei. Telul pe care il tintesti este, asadar, foarte important. Gaseste-l pe al tau si apoi vei descoperi, incet, dar sigur, si pasii necesari pentru a-l atinge!

2. Sunt increzatori in fortele proprii

Daca vrei sa iti atingi scopurile ambitioase in viata, trebuie sa posezi si increderea ca o poti face. Odata ce tu ajungi sa ai incredere in fortele tale, vei vedea ca si oamenii din jurul tau te vor investi cu incredere!

3. Au initiativa

Succesul este al celor care il fac sa se intample. Demonstreaza ca ai iniativa si nu astepta sa ti se intample de la sine lucrurile bune la care visezi, ci fa-le tu sa devina realitate.

4. Au o imaginatie bogata

Trebuie sa iti poti imagina viitorul pentru a-l putea construi. Este drept ca nu ai cum sa cunosti toate detaliile, dar daca te poti vedea drept un om de succes, ai mai multe sanse sa ajungi acolo decat daca reusita ti se pare o fantezie nerealista.

5. Sunt activi

Poate ca ai o multime de diplome care iti atesta nenumaratele cunostinte, dar toate acestea nu valoreaza nimic fara experienta, fara capacitatea de a le pune in practica si a le face utile. Oamenii de succes sunt activi si isi transpun cunostintele in actiuni concrete!

6. Poseda autocontrol

Aroganta si accesele de furie nu servesc nimanui. Invata sa te controlezi in situatiile-limita pentru a nu strica, in cateva clipe, punti pe care le-ai construit cu multa dificultate.

7. Sunt charismatici

Un om de succes este un om cu o inteligenta emotionala superioara. Cu alte cuvinte, o persoana charismatica, ce stie sa asculte si sa inteleaga si, mai ales, sa comunice eficient cu cei din jur.

8. Sunt perseverenti

In drumul tau catre succes, te vei confrunta cu numeroase esecuri, unele mai dureroase decat altele. Vei vrea sa renunti de 1000 de ori. Insa secretul este tocmai acela de a persevera la infinit, de a crede in visul tau si de a munci pana il vezi implinit.

Foto: kindredhq.com