studentie.ro  » cariera » consultanta » Afla care sunt cele mai profitabile specializari ale momentului

Afla care sunt cele mai profitabile specializari ale momentului

Publicat: 02 Feb 2015 | Vizualizari: 1182

Multi dintre cei care termina un liceu in zilele noastre nu isi aleg studiile superioare in functie de necesitatile stringente ale societatii actuale. Numerosi absolventi de liceu prefera sa se specializeze in domenii precum istoria, psihologia, artele sau limbile straine, netinand cont de faptul ca societatea in schimbare a zilelor noastre cere din ce in ce mai multi specialisti in domeniile tehnice.

In timp ce o diploma in domeniile enuntate mai sus iti poate aduce multi bani dupa multi ani de activitate in domeniu, exista specializari care sa pot transforma in meserii foarte banoase la scurt timp dupa terminarea facultatii. Iata mai jos 5 dintre cele mai profitabile specializari ale zilelor noastre:


1. Fizica

Exista o cerere din ce in ce mai mare de specialisti in fizica pe piata muncii, de la institutiile de invatamant superior la spitale si institutii militare. In afara, un tanar absolvent in fizica poate castiga pana la 100 000 de dolari pe an, scrie Business Insider. Potrivit publicatiei britanice The Guardian, popularitatea show-ului televizat "The Big Bang Theory" a dus la o crestere cu mai mult de 15% in anii 2008-2009 a tinerilor dornici sa obtina o diploma de licenta in fizica. Desi este un domeniu mai greu, iti poate asigura venituri mari inca din primii ani de cariera.

2. Inginerie

Dupa cum spunea scriitorul american James Michener, „Oamenii de stiinta viseaza sa faca lucruri marete. Inginerii chiar le fac”. Aceste cuvinte indica faptul ca ingineria este un domeniu care iti poate asigura in zilele noastre un loc de munca stabil, cu posibilitati de castiguri satisfacatoare. Potrivit Biroului de Statistica a Muncii american, o persoana absolventa de inginerie poate castiga in medie 80 000 de dolari pe an. Potrivit antreprenorilor americani, in zilele noastre nu exista suficienti ingineri de software care sa acopere cererea de pe piata muncii, iar aceasta tendinta este valabila peste tot in lume, nu numai peste ocean.

3. Economisti

In America, un economist castiga in medie 94 000 de dolari pe an, iar din cauza crizei economice cererea de specialisti economisti pe piata muncii a crescut si mai mult in ultimii ani. In plus, sansele de a-ti gasi un loc de munca ca debutant, avand o diploma in acest domeniu si prea putina experienta sunt mult mai mari decat in multe alte domenii care necesita o specializare de tip umanist.

4. Finante

Un specialist in domeniu poate castiga in America pana la 90 000 de dolari pe an. Odata cu criza economica, prudenta cu care oamenii isi investesc banii a crescut, de aceea din ce in ce mai multe firme apeleaza la serviciile consilierilor financiari. In plus, cu ajutorul cunostintelor acumulate in facultate, poti opta pentru a lucra pentru o alta firma sau iti poti deschide propria agentie de consiliere financiara.

5. Managementul constructiilor

In America, un specialist in domeniu poate castiga pana la 85 000 de dolari. Acest domeniu, care este un amestesc intre specializarile business si inginerie este inca foarte cautat in afara, in timp ce la noi in tara domeniul constructiilor nu pare a mai fi de viitor. Insa, cu o astfel de specializare, in cazul in care nu iti gasesti un job in domeniu, iti poti gasi un loc de munca in domenii invecinate precum ar fi aprovizionarea si logistica.


Foto: itsligo.ie

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-12-03 00:00:00 - 2022-12-16 00:00:00