Afla de la un specialist care sunt cele mai mari greseli din CV-uri si cum sa le corectezi!

calendar_month 17 Mar 2015, 00:00
1. Greseli de redactare
Acestea apar chiar si la cei mai prestigiosi candidati, posesori de MBA-uri si alte diplome valoroase, iar principalul motiv pentru care apar este faptul ca de cele mai multe ori candidatii revin asupra unui camp al CV-ului, facand modificari, si apoi revin iarasi cu noi modificari, in final aici strecurandu-se greseli. Cea mai simpla metoda de a evita aceste greseli este sa revizuiesti o data sau de mai multe ori intreg continutul CV-ului, sau sa rogi o alta persoana sa arunce o privire pe el, pentru ca va vedea mai bine decat tine greselile.
2. Dimensiuni
O regula simpla in privinta dimensiunilor pe care ar trebui sa le aiba CV-ul tau este de o pagina la 10 ani de experienta. Daca nu ai inca nicio experienta de munca si CV-ul tau are deja doua pagini, ar trebui sa te gandesti ca ceva nu e in regula. Blaise Pascal spunea la un moment dat: „Ti-as fi scris o scrisoare mai scurta dar nu am avut timp”. Cu alte cuvinte, e mai greu sa scrii ceva mai concentrat decat o poveste lunga plina de nimicuri. Un CV scurt si la obiect demonstreaza abilitati bune de sinteza, prioritizare si selectare a informatiei esentiale. In CV nu trebuie sa scrii intreaga poveste a vietii tale, pentru ca altfel, la ce bun ar mai exista interviul? Asadar, pastreaza doar ce este important in CV, pana vei ajunge la o dimensiune cat mai mica si mai concentrata a acestuia.
3. Prezentare
Nu conteaza pentru ce tip de job aplici, atunci cand vine vorba de aspectul CV-ului tau. Acesta trebuie sa fie cat mai usor de citit si de inteles. Scrie negru pe alb, lasa aliniat la pagina, spatii intre randuri, foloseste un font nu mai mic de 10, fa in asa fel incat numele tau si informatiile de contact sa se regaseasca pe fiecare pagina.
4. Informatii confidentiale
Odata ce vei trece astfel de informatii in CV sa nu te miri ca nu vei fi chemat niciodata a interviuri. Companiile cauta oameni care stiu sa respecte secretele de business, iar daca tu le treci in CV e clar ca incalci regula inca inainte de a fi angajat. Laszlo Bock ofera in acest sens exemplul unui candidat care a trecut in CV faptul ca a lucrat ca si consultant pentru o mare companie de software din Redmond, Washington. Cei din domeniu vor sti ce este vorba de clientul Microsoft, iar un expert in resurse umane va sti ca numele clientilor trebuie sa ramana confidential.
5. Minciuni
Inainte de a trece cateva minciuni in CV si a te grabi apoi sa aplici la jobul visurilor tale, trebuie sa stii ca orice firma de resurse umane din ziua de azi are posibilitatea de a verifica orice informatie pe care o treci tu in CV. Nu minti in legatura cu diploma, spunand ca o ai daca nu ti-ai dat inca licenta, nu minti in legatura cu timpul petrecut la un anumit job, cu numarul de angajati ai firmei, cu performantele tale acolo. Aceste minciuni pot fi usor descoperite si risti sa pici interviul din cauza lor, chiar daca altfel ai fi avut sanse reale sa fii angajat.
Foto: thevoiceofnation.com
Noutati




