studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Beneficii financiare ale absolvirii unei facultati

Beneficii financiare ale absolvirii unei facultati

1/175875
calendar_month 22 Mai 2014, 00:00
Nu toti absolventii de liceu vor sa urmeze cursurile unei facultati deoarece isi doresc sa intre imediat in campul muncii pentru a deveni independenti financiar. Pe de alta parte, exista anumite beneficii pe care le dobandesti odata cu absolvirea unei facultati.

Obtinerea unei diplome de licenta necesita multa munca in spate, rabdare, stres si bani. Insa, acest tip de investitii iti aduc mai tarziu o serie de beneficii financiare care fac ca efortul celor trei ani de facultate sa merite. Iata despre ce este vorba mai exact:

Castiguri mai mari de-a lungul vietii profesionale

Salariul tau la inceput de cariera in functie de domeniul pe care alegi sa-l studiezi la facultate. De exemplu, daca este sa aruncam o privire pe studiile recente efectuate de agentiile de recrutare, observam ca la mare cautare sunt programatorii IT, al caror salariu in primele luni poate ajunge si la 800 de euro lunar.

Optiuni de cariera mai profitabile

Diferenta de oportunitati pentru o persoana cu o diploma de licenta si una fara este destul de semnifiativa. Absolventii de facultate au sanse de angajare mai mare in mai multe locuri de munca in comparatie cu cei care au doar diploma de absolvire a liceului. Cursurile in invatamantul superior te vor ajuta sa te diferentiezi pe piata muncii. O stabilitate mai mare si o siguranta financiara sunt, fara indoiala, principalele avantaje ale absolvirii unei facultati.

Vei avea acces la joburi cu mai multe beneficii

Majoritatea angajatorilor ofera anumite beneficii in plus fata de salariul lunar. Pe langa tichetele de masa, care sunt cele mai intalnite beneficii la locul de munca, angajatorul iti mai poate oferi telefon sau masina de serviciu, decontarea transportului, acces la sali de fitness, masaj etc si mai multe posibilitati de avansare in cadrul companiei.

Andreea Catan
Foto: huffingtonpost.com