studentie.ro  » cariera » consultanta » Cariera: Cum sa jonglezi cu 2 joburi part time

Cariera: Cum sa jonglezi cu 2 joburi part time

Publicat: 09 Ian 2015 | Vizualizari: 773

Indiferent in ce tip de job esti angajat este nevoie de multa ambitie ca sa inceti cum sa jonglezi si sa creezi o balanta intre viata profesionala si angajamente personale ale tale.

Cand vorbim despre doua joburi part time, situatia este mai complicata pentru beneficiarii lor. Un job full time este mai usor de gestionat decat doua joburi part time din punct de vedere al timpului care trebuie acordat in aceasta directie. Cand lucrezi in doua locuri, nu numai ca trebuie sa echilibrezi munca cu viata personala, dar trebuie sa si gestionezi si sa coordonezi diverse sarcini de lucru si program.

Joburile part time pot fi atragatoare prin prisma oportunitatilor si provocarilor pe care le ofera, varietatii si ideii ca nicio zi nu seamana cu alta. Iata cateva sfaturi utile ca sa reusesti sa jonglezi cu 2 joburi part time:

Comunica eficient

Daca lucrezi in consultanta, call-center sau in domenii in care trebuie sa vorbesti foarte mult, este necesar sa stii sa comunici eficient. Fii transparent si vorbeste intotdeauna despre ce te deranjeaza, ce ai de facut sau daca sunt sarcini care nu iti sunt complet clare.

Stabileste limite

Cand ai doua joburi part time, e clar ca timpul e cel mai mare dusman al tau. Asadar, evita sa faci opere de caritate si sa iti mai iei de lucru si acasa. Oricat de mult ti-ar placea ce faci, stabileste-ti limitele, asta daca vrei sa mai ai si viata personala. In plus, daca iti obisnuiesti seful cu disponibilitatea ta si dupa programul de lucru, acest obicei se va intoarce impotriva ta si iti va solicita ajutorul din ce in ce mai des.

Ia pauza

Sa termini un program de lucru si sa incepi unul imediat dupa poate fi demoralizator, este de parare Erik Episcopo, specialist in cariera. De aceea, este sanatos sa faci o pauza mai mare intre cele doua joburi, de exemplu de 2-3 ore, ca sa ai timp de respiro, de o masa sau, de ce nu, de un somn energizant.

Tu ai avut vreodata doua joburi part time in acelasi timp? Cum le-ai gestionat?


Andreea Catan
Foto: danijohnson.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00