Ce facultate sa faci ca sa iti gasesti repede un job?
3/37014
calendar_month 06 Aug 2015, 00:00
In timp ce majoritatea facultatilor scoate someri pe banda rulanta, exista doua facultati in cadrul Academiei de Studii Economice ai caror studenti isi gasesc un job bine platit imediat dupa absolvire: Facultatea de Cibernetica si Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare in limbi straine.

Pe piata actuala a locurilor de munca este cerere foarte mare de specialisti IT si vorbitori de limbi straine. De aceea, nu este de mirare ca facultatile de profil isi integreaza rapid absolventii pe piata muncii si, mai mult decat atat, pe salarii deloc usor de trecut cu vedere. De exemplu, un absolvent fara experienta al Facultatii de Administrarea Afacerilor, sectia engleza-franceza castiga un salariu de 2.500 lei, iar de la sectia germana cu 400 de lei mai mult, potrivit Gandul.info.ADMITERE FACULTATE SEPTEMBRIE 2015: Sute de locuri libere la buget la UBB Cluj-Napoca

Cele mai cautate sectii de candidatii la admiterea la facultate 2015 au fost cele cu predare in limba engleza si franceza. Oportunitatile de angajare in companii nationale si multinationale si dobandirea competentelor economice in limbi straine se numara printre motivele care ii determina pe candidati sa se inscrie la facultatile de acest profil.

Andreea Catan
Foto: usgei.org