studentie.ro  » cariera » consultanta » Ce facultati cauta angajatorii? Iata catre ce specializari ar trebui sa te indrepti

Ce facultati cauta angajatorii? Iata catre ce specializari ar trebui sa te indrepti

Publicat: 08 Iul 2015 | Vizualizari: 1787

De ieri a inceput goana dupa facultati, iar de saptamana viitoare, absolventii de liceu vor lua cu asalt sediile universitatilor din Romania, intrucat vor avea loc inscrierile la admitere.

Anul acesta, s-a inregistrat o promovabilitate crescuta la examenul de bacalaureat fata de cea de anul trecut, ceea ce ar putea duce la o concurenta mai mare la admiterea la facultate. Si in 2015 concurenta pentru specializarile din domeniul IT si Inginerie vor fi preferatele absolventilor, nu degeaba se numara printre cele mai ofertante pe piata muncii.


ADMITERE 2015: La ce facultati se da examen si la care se intra cu media de la BAC la Universitatea Bucuresti


Potrivit Realitatea.net, la ora actuala, cele mai cautate domenii de angajatori sunt urmatoarele:
1. Inginerie - 44.000 oferte de munca
2. Limbi Straine - 24.000 oferte de munca
3. IT - 20.000 oferte de munca
4. Marketing si comunicare - 16.000 oferte de munca
5. Medicina - 12.000 oferte de munca

Printre specializarile favorite pe piata muncii se numara Constructii, Automatica si Calculatoare, Mecanica, Drept, Litere, Fizica, Telecomunicatii si Psihologie. Intrucat ne numaram printre ultimii in Europa privind numarul mic de absolventi de studii superioare raportat la populatia tarii, universitatile si-au concentrat toate eforturile spre atragerea unui numar cat mai mare de candidati la admitere ceea ce, in timp, a dus la ingrosarea randului de absolventi de facultate care nu au lucrat niciodata.

Andreea Catan
Foto: huffingtonpost.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00