studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Ce joburi poti avea daca esti student la comunicare?

Ce joburi poti avea daca esti student la comunicare?

1/182480
calendar_month 24 Sep 2014, 00:00
Probabil ca ai auzit si tu ca licentierea in domeniul comunicarii iti poate aduce o multime de oportunitati in cariera dupa absolvire. Dar care sunt cu adevarat aceste oportunitati?

Pe de alta parte, trebuie sa stii ca absolvirea unei facultati de comunicare iti va ofera posibilitatea de a te angaja pe diverse pozitii in variate domenii de activitate. Asadar, problema ta ca si licentiat in comunicare, nu va fi ce vei face dupa facultate, ci in ce domeniu ti-ar placea sa lucrezi. Iata care sunt provocarile care te asteapta!
Specialist PR intr-o companie mare
Jobul de Specialist PR intr-o companie nationala sau chiar multinationala va fi o experienta importanta, ce va cantari foarte mult in CV-ul tau. Acest lucru se datoreaza in primul rand echipei mari de Relatii Publice din cadrul companiei si, implicit, provocarilor profesionale la care vei fi supus de-a lungul activitatii.
Job in Marketing
Daca nu te impaci foarte bine cu Relatiile Publice, o pozitie interesanta pentru tine, ca student sau absolvent al unei facultati de comunicare, este si Specialist in Marketing in compania visata. Daca iti place actoria, de exemplu, ai putea lucra intr-un teatru. Daca adori fotografia, gandeste-te la un job in marketing in cadrul unei companii de profil.
Job in Social Media
Social Media este un domeniu nou care a prins contur foarte repede. Cum foarte multi tineri si studenti sunt familiarizati cu retelele sociale, nu vad de ce nu ai fi si tu. Foloseste-ti varsta in avantajul tau si incearca-ti norocul in domeniul social media intr-o companie cu reputatie.
Redactor/editor pentru proiecte online
Comunicarea in mediul online necesita abilitati foarte specifice. Daca esti de parere ca le stapanesti foarte bine, nu ezita sa-ti depui candidatura in cadrul unei companii care detine site-uri. Partea buna este ca ai posibilitatea sa iti alegi domeniul in care vrei sa scrii.
Jurnalist
Este adevarat, presa scrisa trece printr-o perioada nu tocmai favorabila, incercand sa adopte trendul de a se "muta" in mediul online. Asadar, nu exclude presa online, radioul, revistele sau televiziunea. Cu siguranta, exista pozitii de entry-level in care iti vei putea pune in aplicare si dezvolta abilitatile de comunicare.

Ai absolvit o facultate de comunicare? Pe ce pozitie lucrezi?

Andreea Catan
Foto: wildrockpr.com