studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Ce poti sa faci in timpul facultatii ca sa ai un job bine platit

Ce poti sa faci in timpul facultatii ca sa ai un job bine platit

2/201686
calendar_month 30 Mar 2016, 00:00
Odata ce incepi facultatea, in afara de gasirea celor mai cool petreceri si a celor mai distractivi prieteni, incepe sa te preocupe si gasirea unui job bine platit, care sa-ti ofere si posibilitati de crestere in cariera si oportunitati pentru a invata cat mai multe lucruri noi si interesante.

Noi iti aratam ce poti face inca din facultate pentru a te asigura ca vei obtine un job care sa te multumeasca din toate pucntele de vedere.

Alege un camin privat, care ofera si activitati pentru studenti

Daca nu locuiesti intr-un oras universitar, va trebui sa stai la caminul de studenti sau in chirie. Un apartament inchiriat iti ofera mult mai mult confort fata de camin, insa este si mult mai scump. In schimb, un camin privat ofera conditii foarte bune, la preturi accesibile si au o multime de activitati pentru studenti. Acestea vor da foarte bine intr-un CV sau la un interviu.

Spre exemplu, la West Gate Studios, poti sa te implici activ in managementul campusului si sa devii asistent rezidential. De altfel, acest camin a fost gandit de Liviu Tudor, fondator Genesis Development, pentru a avea standarde de trai asemanatoare celor din vestul Europei, la un pret accesibil, dar si pentru a dezvolta programe care sa-i ajute pe studenti in pregatirea lor profesionala.

Un internship la o multinationala este o cale sigura de a invata si de a te angaja

Multinationalele au periodic programe de internship. De obicei acestea dureaza circa trei luni, sunt part-time și unele dintre ele sunt si platite. Adevaratele avantaje ale internshipurilor constau in faptul ca inveti cum este sa lucrezi intr-un astfel de mediu si poti ramane angajat in cadrul companiei la finalizarea stagiului de practica.

Daca obtii un internship si aproape de casa, astfel incat sa nu pierzi mult timp prin oras, este cu atat mai bine! Exista cateva camine care se afla in apropierea parcurilor de birouri. West Gateeste unul dintre ele, fiind chiar in vecinatatea unui parc unde au sediul mai multe companii multinationale. Daca obtii un internship in una dintre ele, esti la doi pasi de casa.

Nu refuza niciodata o oportunitate si lasa usile deschise

Daca un profesor te-a placut si ti-a aranjat o intalnire la o companie, nu da cu piciorul unei astfel de oportunitati doar pentru ca nu aveai de gand sa te angajezi. O oportunitate vine cand te astepti mai putin, iar in facultate ai timp sa le dai curs tuturor.

E foarte important sa pastrezi o relatie amicala cu majoritatea colegilor de la facultate, chiar si cu cei cu care nu te-ai imprietenit foarte bine. Nu se stie in ce context te pot ajuta si nu se stie cand te vei mai intalni cu ei. Lumea este mult mai mica decat crezi si sansele sa-ti revezi multi dintre seminaristi, profesori sau colegi in ”campul muncii” sunt foarte mari, asa ca e bine sa-ti pastrezi usile deschise.

Tinteste spre 10 la materiile care ti se par cele mai interesante

Este destul de dificil sa ai media 10 pe linie la facultate, insa ar trebui sa ai in vedere performanta mai ales la materiile care te intereseaza cel mai mult si care sunt cele mai importante pentru viitorul tau profesional. Stabileste de la inceputul semestrului care sunt materiile acestea si tinteste sa ai o medie cat mai mare la ele. Daca faci asta de la bun inceput iti va fi mai usor sa te concentrezi si te va ambitiona sa inveti mai mult.Cand ai in minte un obiectiv clar, te poti concentra mult mai bine si iti poti canaliza energiile spre indeplinirea lui. Desi nota 10 nu inseamna in mod automat ca esti un expert in domeniu respectiv, ea este va oglindi intr-o oarecare masura cunostintele si abilitatile tale.

Nu pierde timpul!

Timpul este extrem de pretios. S-ar putea sa nu crezi asta acum, cat esti inca student, insa dupa ce te vei angaja vei realiza cat de multe puteai face in timpul facultatii. In loc sa pierzi vremea urmarind cap-coada un serial, este mai constructiv sa te inscrii la activitati de voluntariat sau la cursurile facultative. Vei invata lucruri noi, care te vor ajuta mult in timpul carierei.

Adevarul este ca niciun manager bun si bine platit nu a pierdut timpul in fata televizorului in timpul facultatii, asa ca daca vrei sa ai un post care sa te multumeasca, ar trebui sa ai asta in vedere. Nu doar ca vei avea de invatat lucruri noi, insa vei si cunoaste o multime de persoane cu aceleasi interese ca si tine si se pot naste prietenii pe viata.

Ce planuri ai pentru anii de facultate? Vrei sa te angajezi inca de la inceput sau iti mai dai putin timp de a te bucura de libertate? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Sursa foto: creativecommons.org