Ce si cat trebuie sa investesti pentru obtinerea unui loc de munca in strainatate?
calendar_month 29 Oct 2015, 00:00
Fiecare pas pe care il faci in viata te costa. Timp, bani, energie sau pasiune. La fel se intampla si in cazul cautarii unui loc de munca. Chiar daca scopul sau principal este sa-ti furnizeze un venit, pana cand reusesti sa ajungi acolo, trebuie sa investesti.
Din start sintagma “a cauta un loc de munca” implica o perioada de timp. De cand ai inceput sa cauti, pana il gasesti si, apoi, pana cand il obtii. Daca iti doresti un job in strainatate, cauti mai intai o tara care sa ti se potriveasca. Cauti apoi companii din domeniul dorit de tine care fac angajari. Cauti numere de telefon si adrese de e-mail, la care astepti sa-ti si raspunda cineva. Cauti informatii despre tipul de acte de care ai nevoie. Astepti raspunsuri la candidaturile depuse si sa fii invitat la un interviu, in cazul fericit in care CV-ul tau a fost luat in calcul. Astepti raspunsul final, astepti momentul plecarii si pe cel al inceperii muncii. Astepti sa vezi daca firma pentru care lucrezi este una serioasa si isi tine promisiunile pe care ti le-a facut, pentru ca in momentul in care ai acceptat oferta nu ai avut pe nimeni langa tine care sa-ti garanteze ca pasul pe care il faci este unul sigur si nu te arunci in necunoscut.
Iar in tot acest timp in care cauti si astepti, consumi nervi si energie. Pentru ca trebuie sa iti faci un CV cat mai bun si demn de luat in seama. Pentru ca trebuie sa iti pregatesti dosarul de candidatura, iar actele nu sunt deloc putine, cu atat mai mult cu cat ai ales un loc de munca peste hotare. Pentru ca o sa ai de sustinut un interviu de angajare, pentru care trebuie sa te pregatesti. Pentru ca sansele sa fii refuzat sunt foarte mari, si atunci va trebui sa o iei de la capat.
Si nu in ultimul rand, cheltuiesti bani. Cheltuiesti in toate zilele in care cauti un loc de munca sau astepti sa primesti un raspuns. Cheltuiesti pentru pregatirea dosarului cu acte. Platesti facturi astronomice la telefon, ca urmare a convorbirilor internationale. Platesti drumul pana in tara de destinatie. Trebuie sa platesti avansul si garantia aferente cazarii.
Cu alte cuvinte, cautarea unui loc de munca in strainatate implica de cele mai multe ori costuri la care probabil nu te-ai fi gandit sau nu le-ai luat in calcul.
Multi insa reusesc sa reduca la minimum volumul acestor cheltuieli si sa le transforme dintr-o pierdere intr-o investitie. Vorbim aici despre persoanele care apeleaza la agentii de recrutare si plasare a fortei de munca pentru medierea unor job-uri in strainatate. Pentru ca aleg sa faca asta, isi optimizeaza investitia – caci agentia de recrutare iti ofera garantia job-ului primit si astfel vorbim despre o investitie ce aduce dupa sine satisfactii profesionale si materiale.
Totul incepe cu alocarea unui consultant personal, care se va ocupa integral de tine si de nevoile tale. Asta inseamna din start economie de timp si energie, caci consultantul iti preia toate sarcinile: se asigura ca CV-ul tau este optimizat – structurat si completat astfel incat sa devina atractiv. Apoi, consultantul in recrutare iti ofera consiliere specializata in alegerea locului de munca potrivit, adaptata in functie de calificarea si dorintele tale. Astfel, economisesti si banii pe care i-ai cheltui, de exemplu, dand telefoane peste telefoane.
Consultantul in recrutare te instruieste de asemenea in privinta modului in care trebuie sa te prezinti la interviul de angajare. Astfel, tu nu mai pierzi timp si energie cautand sfaturi in stanga si dreapta sau chiar bani, platind pe cineva specializat care sa faca asta.
In momentul in care esti acceptat pentru postul dorit, consultantul in recrutare iti ofera sprijin in completarea si definitivarea dosarului de angajare si iti negociaza contractul de munca astfel incat sa ai parte de maximum de beneficii, eliminand astfel riscul sa pleci in necunostinta de cauza si sa ajungi la un angajator care are in vedere doar interesul sau si deloc pe al tau. in plus, iti va identifica si un loc de cazare la cele mai mici costuri de pe piata si cat mai aproape de locul de munca, economisindu-ti astfel bani, timp si energie pierdute cu cautarea si platile in avans. Mai mult decat atat, agentia de recrutare si plasare a fortei de munca se preocupa de transportul tau pana in tara de destinatie, astfel incat tu sa fii sigur ca vei fi la locul stabilit in ziua si la ora la care angajatorul are nevoie.
Inainte de plecare, recrutorul te consiliaza cu privire la legislatia muncii din tara in care vei pleca, modul in care trebuie sa te comporti, drepturile si obligatiile pe care le ai. Iar odata ajuns la locul de munca, poti sta linistit, caci agentia de recrutare si plasare a fortei de munca iti ofera sprijin si consiliere si post plasament.
Banca de Joburisi Studentie.ro iti recomanda, asadar, sa apelezi la o agentie de recrutare si plasare de forta de munca atunci cand iti cauti un job. Colaborarea cu acestea te ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti in cel mai scurt timp posibil, in cele mai bune conditii, cu minimum de efort si cheltuieli.
Urmareste la fiecare doua saptamani seria noastra de articole despre locurile de munca, recrutare si piata fortei de munca din tara si strainatate, pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii din domeniu si pentru a prinde cele mai utile ponturi pentru un CV impecabil. Impreuna construim cariera ta.
Noutati