studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Ce spun cei care si-au gasit un job in cadrul celui mai mare targ de cariera Angajatori de TOP?

Ce spun cei care si-au gasit un job in cadrul celui mai mare targ de cariera Angajatori de TOP?

1/191746
calendar_month 26 Mar 2015, 00:00
Daca esti in cautarea unui loc de munca te asteptam vineri si sambata la Sala Palatului.

Editia cu numarul 18 Angajatori de TOP Bucuresti va avea loc saptamana aceasta, pe 27-28 martie la Sala Palatului din Bucuresti. Cei care sunt in cautarea unui job vor avea sansa sa aplice la 4000 de oportunitati de cariera, cele mai multe joburi din ultimii 3 ani, 80 de programe de internship & trainee si vor putea participa la 33 conferinte si workshop-uri. In plus, in cele doua zile ale evenimentului vor avea sansa sa discute cu peste 300 de specialisti in recrutare.


Pentru cele 4000 de joburi deschise in cadrul Angajatori de TOP, vizitatorii pot aplica cu un singur CV BarCODE. Un astfel de CV il pot obtine de pe www.hipo.ro. Tot ce trebuie sa faca este sa intre in contul personal sau sa isi creeze unul nou si sa selecteze iconita de descarcare CV BarCODE pentru Angajatori de TOP. Cu un sigur exemplar CV BarCODE pot aplica la joburile de interes pentru ei. Avantajul oferit de folosirea unui CV BarCODE este ca angajatorii vor avea acces la ultimele variante ale CV-urilor. De exemplu, daca dupa discutia purtata la standul companiei un candidat merge acasa si isi actualizeaza CV-ul, compania la care a aplicat va avea acces la varianta actualizata a CV-ului. Este o metoda simpla, inovativa si eficienta, lansata pentru prima data la editia Angajatori de TOP, primavara 2012.

Prezenta la Angajatori de TOP Bucuresti le ofera vizitatorilor sansa sa obtina gratuit feedback in privinta modului in care si-au redactat CV-ul. Sfaturile si recomandarile in baza CV-ului vor fi oferite de specialisti in resurse umane, la standul CV Experts. Aici candidatii vor afla cum sa isi redacteze corect CV-ul si ce aspecte ar trebuie modificate pentru a atrage atentia angajatorilor. Un CV bun este un element esential in procesul de angajare si, din pacate, etapa de analiza a CV-urilor este cea in care foarte multi candidati sunt respinsi.

Din statisticile noastre un procent mare dintre joburile deschise la Angajatori de TOP sunt acoperite in urma participarii la eveniment. Un exemplu de candidat care si-a gasit job in urma participarii la Angajatori de TOP Bucuresti este Catalin Dragnea: „Din punctul meu de vedere, Angajatori de Top este un eveniment foarte important pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca. Eu m-am angajat la Accenture in urma participarii la editia din 2014 si imi amintesc ca am fost placut impresionat de profesionalismul companiilor participante la targ, de oportunitatile existente si de modalitatile de selectie a viitorilor angajati. Participarea nu este suficienta insa si consider ca pentru a avea succes si a te face remarcat, este necesara sincronizarea intre cerintele companiei pentru jobul vizat si experinta/abilitatile tale. Un alt element important in proces este potrivirea intre valorile proprii si valorile companiei respective, potrivirea cu echipa de recrutare si, foarte important, cu echipa cu care ar trebui sa lucrezi. Cu alte cuvinte, participarea la un targ de cariere este doar “varful iceberg-ului”, iar recomandarea mea pentru candidati este sa se concentreze pe 3 lucruri esentiale: documentarea anterioara participarii la targ astfel incat sa identifice doar companiile de interes, stabilirea unor contacte bune cu recrutorii acelor companii in timpul targului, dar si pe initiativele de followup si solicitare de feedback dupa eveniment” - Catalin Dragnea, Infrastructure Senior Analyst, Accenture Technology.Un alt exemplu, vine din partea companiei Thales Systems Romania: „Experienta mea in THALES porneste de la un anunt vazut in metrou: “Simti ca iti irosesti potentialul? Vino la cel mai mare targ de cariera!...). Afisul a fost suficient incat sa imi trezeasca interesul. Am decis impreuna cu prietenii sa mergem si am avut intr-adevar ocazia sa discutam cu reprezentantii companiilor, atat din ramura tehnica cat si resurse umane. Bineinteles ca inainte de a ma prezenta la Sala Palatului m-am informat pe site-ul oficial al targului cu privire la companiile care vor fi prezente. Standul Thales mi-a atras atentia si am decis sa aplic pentru pozitiile pe care le aveau vacante, printre care si cea de Validation Engineer. Dupa aproximativ 2 saptamani de la eveniment am primit un telefon prin care am fost invitat sa particip la un proces profesionist de recrutare ce a cuprins un interviu telefonic urmat de o discutie pe subiecte tehnice si de resurse umane. Consider ca pentru mine Angajatori de TOP s-a dovedit esential in gasirea unui loc la o companie de top pe o pozitie care imi poate pune in valoare potentialul” - Marcel Stamate, Validation Engineer, Thales Systems Romania.

Pe langa numarul foarte mare de oportunitati pentru profesionisti, aceasta editie Angajatori de TOP se remarca prin numarul mare de programe destinate studentilor si absolventilor: 80 de programe de internship, trainee, management trainee si competitii. Numarul programelor este dublu fata de editia anterioara a evenimentului si surprinde un trend puternic in ceea ce priveste recrutarea de tinere talente. Printre angajatorii care vor avea deschise pozitii pentru astfel de programe amintim:

Companie Denumire ProgramDomeniul
Coca-Cola HBC RomaniaProgramul de Management Trainee „Destination: Management”Comercial, Productie, Financiar si Planning
Programul de Internship „Talents on board”Marketing, Taxe, Financiar, Asigurarea Calitatii, Mentenanta, Productie, Planning, Logistica, Comunicare si Relatii Publice
Competitia „Technical Challenge Coca-Cola HBC”Inginerie
JTI RomaniaJTI Internship ProgramControlul Calitatii, Achizitii, Logistica, Inginerie, Productie, Marketing, Contabilitate
Competitia JTI “Leave Your Mark”– Are you reMARKable in Marketing?Marketing
EY RomaniaGraduate Recruitment 2015Audit, Taxe, Contabilitate, Financiar, Management, Consultanta
MicrosoftMicrosoft Academy for College Hires - Technical ProfileIT Software
Kaufland RomâniaInternship Departament ImobiliarManagement Trainee, Internship
TELUS International EuropeTraining Lingvistic Preangajare FRANCEZARelatii Clienti, Training
Intel RomaniaSoftware Engineer InternshipIT Software
Software Engineering Intern - Performance AnalysisIT Software
Software Engineering Intern - Power AnalysisIT Software
Raiffeisen BankJoin our SME School – Raiffeisen Bank Internship ProgramVanzari, Financiar-Bancar
Ericsson Telecommunications RomaniaGraduate ProgramIT Software, Telecomunication
Renault RomâniaInternship InginerieInginerie
Internship Domeniul FinanciarFinanciar
Drive your future 2015Inginerie
Hewlet-PackardGraduate ProgramIT Software
Global Procurement Internship ProgramAchizitii
IBMIBM - the Blue Internship experienceIT Software, IT Hardware
SAP ABAP (software development) internshipIT Software
SAP Consultant (Finance, HR, Logistics) internshipIT Software
IBM InternshipIT Software, IT Hardware, Management
Junior Application Architect - SAP BasisIT Software
GenpactGateway Trainee ProgramContabilitate, Financiar, Relatii Clienti, Resurse Umane
BRD – Groupe Société GénéraleTraineeship@BRDBancar
OracleEPM Presales Consultant InternshipIT Software, Vanzari
Technical Consultant InternshipIT Software
Part-Time Internship in Deal ManagementAchizitii, Logistica
Advanced Support Engineer –Student InternshipIT Software
Triage Specialist (Two months internship)IT Software
BCRGroup Graduate Program, Learn@BCR, Practica@BCRBancar
Cei prezenti pe 27-28 martie la Sala Palatului din Bucuresti pot participa si la 33 conferinte si workshop-uri unde vor avea sansa sa interactioneze cu angajatorii prezenti. Intrarea la conferinte si workshop-uri este gratuita in baza rezervarii unui loc in cadrul sesiunii de interes. In cadrul editiei din aceasta primavara, vizitatorii pot opta pentru:

1. SkillShops - o serie de workshop-uri care le ofera oportunitatea sa-si imbunatateasca competentele si abilitatile personale. Cativa dintre cei mai activi angajatori de pe piata vor impartasi din expertiza lor: DB Schenker, Humangest Group, Hewlet-Packard, Stefanini Romania, Allianz Worldwide Partners, Oracle, TELUS International Europe, Accenture, Societe Generale European Business Services, Computer Generated Solutions Romania, Genpact, McDonald`s România, JTI Romania, Coca - Cola HBC Romania, Kaufland România, BRD-Groupe Société Générale, Schneider Electric, KMG International (Rompetrol), BearingPoint.

2. TechTalks - o serie de conferinte dedicate pasionatilor de tehnologie. Cei care sunt interesati de ultimele inovatii in materie de tehnologie se pot inscrie la conferintele sustinute de: Teamnet International, Accenture, Vodafone Shared Services Romania, eMAG, Bitdefender, BCR, IBM, Ericsson Telecommunications Romania.

3. Workshop-uri Audit&Taxes - adresate studentilor si absolventilor ce isi doresc sa afle care sunt provocarile unei cariere in Audit&Taxe. Sesiunile vor fi sustinute de Deloitte Romania si EY Romania.

Pentru inscrieri la workshop-uri si conferinte, lista companiilor prezente si detalii despre Angajatori de TOP Bucuresti sunt disponibile pe www.hipo.ro