Cine sunt angajatorii care recruteaza in Timisoara? 60 de companii si peste 2500 de joburi te asteapta la Angajatori de TOP Timisoara
3/37794
calendar_month 02 Mar 2016, 00:00
Cea de-a 8-a editie a celui mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP, revine in luna martie in Banat. Evenimentul de cariera dedicat profesionistilor si tinerilor aflati in cautarea unui job va avea loc in perioada 18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri. Cei care sunt in cautarea unui loc de munca vor putea alege din peste 2 500 de joburi deschise in 60 de companii. Majoritatea angajatorilor au stabilita strategia de recrutare pentru urmatoarea perioada, iar planurile de dezvoltare ale acestora sunt in zone variate de activitate si pe nivele de experienta diferite, de la pozitii adresate profesionistilor, pana la joburi adresate juniorilor.

Editia aceasta a evenimentului se remarca printr-o diversitate a oportunitatilor de cariera. Cele 60 de companii provind din peste 15 domenii de activitate, de la IT&C (32%), Inginerie (16%), Automotive (10%), Retail (8%), Audit si Consultanta (6%), Productie (6%), Servicii si BPO (6%), FMCG (5%), Banking (3%), Logistica si Transporturi (3%), Agentii de recrutare (2%), Asigurari (2%) si Constructii (2%).„Piata fortei de munca din Banat capata contur din ce in ce mai accentuat in zona joburilor cu profil tehnic. Exista insa un dezechilibru intre numarul oportunitatilor de cariera si numarul candidatilor care detin specializarea tehnica necesara, fie ca vorbim despre domenii precum IT, Automotive sau Inginerie. in plus, am observat o disproportie si intre numarul in crestere a pozitiilor care presupun cunoasterea unei limbi straine, alaturi de cunostintele financiare si numarul candidatilor care detin respectivele competente. in acest context este importanta implicarea companiilor in educarea si formarea candidatilor, alaturi de nevoia de diferentiere si prezentare a oportunitatilor de cariera existente” a declarat Dumitrita Ghenciu, Project Manager Angajatori de TOP Timisoara.

Oportunitatile de cariera deschise de companii sunt adresate atat profesionistilor, 22% dintre joburi sunt pentru candidatii senior, 42% sunt pozitii middle-level, in timp ce 35% sunt pentru candidatii entry-level. Cei care au un nivel mediu de experienta, pot aplica la peste 1000 de oportunitati de cariera, iar cateva exemple de astfel de joburi sunt: Java Developer, Inginer productie, Inginer calitate, Customer Service, Embedded C++ Developer, C# Developer, Sales Specialist, Marketing Manager, Inginer Proiectant Produs, Inginer inginerie industriala, Inginer Calitate, Controlor financiar, Project Manager, Web Developer, Survey Programer, Client Support, Big Data Engineer, Python Backend Developer, DevOps Engineer etc.

„Atos, unul dintre principalii furnizori internationali de servicii IT, vrea sa angajeze in Romania 750 de persoane pana la sfarsitul anului 2016. Campania de recrutare este derulata in urmatoarele luni in Timisoara, Bucuresti, Brasov si Iasi, orase in care compania este prezenta. Atos Romania cauta in special candidati senior, cu experienta mai mare de 3-4 ani in domeniul IT” - Mihaela Bureac-Plescan, HR Senior Recruiting Coordinator, Atos IT Solutions and Services.

„Toluna Romania se afla in plina perioada de crestere si avem foarte multe oportunitati de cariera in cadrul centrului nostru de excelenta din Timisoara. Am adunat o echipa diversa de profesionisti atat din industria de market research, cat si din extern, oameni vizionari pentru a alimenta trendul ascendent pe care se afla compania si pentru a contribui direct la succesul clientilor nostri. Cultivam un mediu deschis si receptiv la nevoile in schimbare ale clientilor si partenerilor nostri si punem valoare pe angajatii directi care ne reprezinta. Credem cu tarie ca succesul nostru depinde de succesul fiecarui individ din echipa” - Calina Lupan, Manager Resurse Umane, Toluna Romania.Care este modalitatea de aplicare la joburile din cadrul Angajatori de TOP? Pentru joburile deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode. Este o modalitate rapida si eficienta atat in avantajul candidatilor, dar si al companiilor. Pentru a obtine un CV Barcode, vizitatorii evenimentului trebuie sa isi faca un cont pe platforma www.hipo.ro. Dupa completarea CV-ului au posibilitatea sa descarce CV-ul in forma Barcode, pe care ulterior sa il printeze si sa aplice la joburile deschise de cele 60 de companii.

Pe langa oportunitatile de cariera, in cadrul evenimentului vor avea lor o serie de workshopuri si conferinte pe diferite domenii, in cadrul carora vor fi prezentate informatii exclusive despre structura si cultura organizationala, competente si abilitati cautate de angajatori, evolutie profesionala, planurile de crestere etc. Participarea la workshopuri si conferinte este gratuita, iar cei interesati pot afla mai multe detalii aici: http://goo.gl/W9rxsW

Sfaturi din partea companiilor. In functie de nivelul de experienta, companiile au o serie de sfaturi pentru studenti, respectiv pentru persoanele cu experienta. In privinta studentilor, majoritatea companiilor le recomanda tinerilor sa isi urmeze pasiunea si pe cont propriu, pe langa facultate, sa fie deschisi sa acumuleze cunostinte noi, sa aprofundeze cunostintele despre domeniile de interes si sa isi dezvolte capacitatea de a le aplica. Pentru cei cu experienta, companiile le recomanda sa aiba incredere in abilitatile si capacitatile lor profesionale, sa fie flexibili si implicati, sa fie la curent cu ultimele tendinte din domeniul lor de expertiza. In privinta participarii la Angajatori de TOP, companiile le recomanda vizitatorilor sa se documenteze despre companie si domeniul pe care il targeteaza inainte de a veni la eveniment, sa aiba un CV completat corect, detaliat si actualizat, sa vina pregatiti cu o serie de intrebari legate de: cerintele pozitiior deschise, de mediul de lucru si de posibilitatile de dezvoltare oferite.

Cateva dintre companiile care au confirmat prezenta la Angajatori de TOP Timisoara sunt: Nokia, ATOSS Software, Lidl Romania, Microsoft, Toluna Romania, Plexus, RapidSolution Software, Valeo Lighting Injection, Kimball Electronics Romania, McDonald`s Romania, BearingPoint, KPMG, Atos IT, Beespeed, Bosch Service Solutions, Continental, Visma Software, Hartl Connect, Yazaki Component Technology, Leman Industrie, SSI, Adecco, Atigeo, Accenture, Raiffesen Bank.

Accesul la eveniment este gratuit in baza preinscrierii pe www.hipo.ro si va fi permis vineri, 18 martie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 19 martie, in intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.