studentie.ro  » cariera » consultanta » Cum raspunzi la un interviu de angajare la intrebarea: “Unde te vezi peste 5 ani?”

Cum raspunzi la un interviu de angajare la intrebarea: “Unde te vezi peste 5 ani?”

Publicat: 09 Ian 2015 | Vizualizari: 1123

In cazul in care ai participat paa acum la cel putin un interviu de angajare, probabil ca esti deja familiarizat cu aceasta intrebare: “Unde te vezi peste 5 ani?”. De raspunsul la aceasta intrebare poate depinde in mare parte faptul ca vei trece mai departe sau vei fi respins. Asadar, pentru a-ti pregati un raspuns bun la aceasta intrebare, trebuie sa stii ca angajatorii urmaresc prin aceasta sa afle daca esti mai degraba in cautarea unei cariere sau a unui simplu job, daca obiectivele tale corespund cu cele ale organizatiei si daca ai un plan realist in privinta viitorului.

Afla mai multe din randurile de mai jos:


1. Angajatorii vor sa stie ca te-ai gandit la aceasta intrebare

Candidatul ideal pentru un job este cel care se pregateste sa il obtina. Asadar, angajatorii vor sa stie ca te-ai pregatit pentru interviu si ca te-ai gandit deja la un plan de cariera pe termen lung. Dar ei vor sa vada de asemenea odata cu raspunsul tau la aceasta intrebare si ca esti flexibil, adica, in ciuda faptului ca ai un traseu bine stabilit pentru cariera ta, esti capabil sa intelegi ca lucrurile se pot schimba si evolutia ta de asemenea.

2. Angajatorii vor sa stie ca esti hotarat, dar ca ai niste obiective realiste.

In timp ce ambitia este o calitate pozitiva pentru un viitor angajat, prea multa ambitie nu-I va incanta pe angajatori. Asadar, e OK sa spui ca speri ca vei fi promovat in cadrul companiei in care vrei sa te angajezi, dar nu veni cu un raspuns de genul “vreau sa fiu CEO –ul acestei companii peste 5 ani”.

5 promisiuni pe care sa ti le faci in 2015 in privinta carierei!

3. Ei vor sa stie ca esti pregatit sa platesti “pretul” unei viitoare promovari

Ca regula de baza nu e bine sa ameninti la un interviu de angajare postul altcuiva: vreau sa fiu sef, CEO, etc. Cel mai bine e sa subliniezi faptul ca esti constient ca o promovare necesita timp si multa munca in prealabil si ca doresti sa te dezvolti personal si profesional pentru a-ti asigura o evolutie in cadrul companiei pentru ca urmeaza sa muncesti.

4. Vor sa stie ca esti loial si ca vei ramane in companie cel putin 5 ani.

Companiile investesc multi bani si mult timp pentru recrutarea si ormarea unui nou angajat. Asadar, ele vor sa se asigure ca vor face o investitie pe termen lung, asadar, da-le de inteles ca esti omul potrivit la locul porivit si nu vorbi sub nicio forma ca te visezi in viitor la o alta companie sau lucrand intr-un cu totul alt domeniu de activitate.

5. Vor sa auda cum jobul in aceasta companie se potriveste cu obiectivele tale pe termen lung

Cea mai buna dovada a faptului ca esti incantat de acest job si ca este exact ceea ce cauti, este sa le argumetezi angajatorilor faptul ca acest job te va ajuta sa iti atingi obiectivele pe termen lung. Asadar, fii atent cum iti construiesti raspunsurile la intrebarile pe care le primesti la interviul de angajare, pentru a fi sigur ca nu vei fi depistat ca minti si ca doresti doar un job care sa iti aduca un venit pe o perioada scurta de timp!Foto: blueskyinterviews.co.uk

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-16 00:00:00