studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Cum sa iti petreci primele 10 minute la birou

Cum sa iti petreci primele 10 minute la birou

1/180255
calendar_month 19 Aug 2014, 00:00
Pentru ca activitatea ta de peste zi sa fie cat mai eficienta, este important sa iti incepi ziua de lucru cu dreptul! Iar primele 10 minute si taskurile pe care le bifezi in acest scurt interval sunt mai importante decat credeai. De aceea, foloseste-te istet de ele: iata cum sa iti petreci primele 10 minute la birou!

Poate ca, in metrou sau in autobuz, in drum spre birou, nu te poti abtine sa nu arunci un ochi peste e-mailul de serviciu, mai ales daca stii ca te asteapta o tona de mailuri carora trebuie sa le raspunzi imediat cum ajungi la birou. Ei bine, daca asa stau lucrurile, profita de timpul petrecut in trafic pentru a raspunde la cateva dintre acestea, dupa care, odata ce ai ajuns la serviciu, lasa la o parte e-mailurile (pentru moment) si foloseste primele 10 minute astfel:

1. Organizeaza-ti sarcinile de peste zi

Pentru a duce la bun sfarsit toate taskurile aferente unei zile de lucru, incepe prin a-ti organiza munca din ziua respectiva. Intocmeste o ierarhie a prioritatilor astfel incat sa stii ce anume trebuie facut cel mai urgent.

2. Fa-ti planul de atac

Acum este momentul sa iti faci un plan concret de atac. Imparte sarcinile de lucru in pasi mai mici - in acest fel, vei avea o perspectiva mai clara asupra a ceea ce ai de indeplinit pentru ca sarcina finala sa fie dusa la bun sfarsit in mod fericit.

3. Nu lasa taskurile importante catre finele zilei

Fiindca dimineata esti cel mai odihnit, iar capacitatea ta de concentrare este la cote maxime, asigura-te ca iti organizezi ziua de lucru in asa fel incat cele mai importante taskuri - chiar daca nu sunt si cele mai urgente - sa nu ramana pentru orele dupa-amiezii. Astfel, organizeaza-ti lista curenta de activitati astfel incat, imediat dupa taskurile urgente, sa treci sarcinile majore ale zilei.

Dupa ce primele 10 minute ale programului tau s-au scurs, poti trece la rutina ta obisnuita, de la verificarea e-mailului la pregatirea unei cafele care sa iti sporeasca energia si nivelul de concentrare.

Foto: wisegeek.com