studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Cum trebuie sa arate ziua unui tanar care-si cauta de lucru

Cum trebuie sa arate ziua unui tanar care-si cauta de lucru

1/175751
calendar_month 20 Mai 2014, 00:00
Atunci cand iti cauti de lucru, trebuie sa privesti demersul ca pe un job full time, ce necesita implicare 100%, daca vrei sa obtii rezultate rapid si sa te bucuri de salariul mult-asteptat de la sfarsitul fiecarei luni. Iata cum trebuie sa arate ziua ta atunci cand iti cauti de munca, pentru a-ti imbunatati semnificativ sansele de angajare!

Trezeste-te de dimineata

Nu iti pierde ziua dormind, ai multe de facut. Bea o cafea, apoi ia un pix si o hartie in mana si stabileste planul din acea zi pentru cautarea jobului dorit.

Pregateste "scena"

Inainte de a trece la masa de lucru si a-ti dedica cele cateva ore programate aplicarii pentru joburi, asigura-te ca atentia nu iti va fi distrasa de nimic: inchide muzica, televizorul si creeaza-ti o atmosfera relaxanta si linistita pentru a "lucra" la gasirea jobului dorit.

Aplica doar la joburile potrivite

Nu aplica anapoda, in disperare de cauza, la tot soiul de joburi pentru care indeplinesti cerintele, dar pentru care esti si supracalificat. Aceasta masura de sacrificiu iti ofera un sentiment neplacut si iti poate scadea semnificativ sansele de a obtine locul de munca mult-ravnit. Aplica doar la anunturile pentru joburi care se potrivesc profilului tau de candidat, dar si catre care aspiri.

Fa o scrisoare de intentie creativa si personalizata

Insoteste intotdeauna CV-ul cu o scrisoare de intentie. S-ar putea sa fie factorul-cheie care atrage atentia angajatorului, mai ales daca este conceputa personalizat si intr-un stil creativ. Nu trimite o scrisoare standardizata, tipica, intrucat nu vei iesi deloc in evidenta in fata angajatorilor si s-ar putea sa ajungi rapid in maldarul de aplicatii respinse.

Scaneaza cele mai importante site-uri de anunturi

Fa-ti o lista cu 5-7 site-uri importante de recrutare online si scaneaza ofertele de joburi ale acestora. Nu pierde timp inutil intrand pe tot soiul de site-uri incognito care au oferte sarace in tipul de job pe care il cauti.

Nu neglija social media

Dincolo de site-urile de anunturi specializate in joburi, poti scana si paginile de Facebook sau Google+ ale companiilor pe care le tintesti pentru a vedea daca au vreun anunt recent postat pentru un job.

Suna un prieten

Nu uita sa dai sfara in tara si prietenilor tai, anuntandu-i ca esti in cautarea unui job, in cazul in care le trece pe la ureche de o oferta potrivita specializarii tale.

Foto:Career.boisestate.edu