studentie.ro  » cariera » consultanta » Cum vor fi rasplatiti studentii care fac internship de Parlament?

Cum vor fi rasplatiti studentii care fac internship de Parlament?

Publicat: 05 Iun 2015 | Vizualizari: 735

Studentii care efectueaza programe de internship vor putea fi rasplatiti cu bani prin lege. Aceasta initiativa va fi pusa in practica in curand daca legea internshipului propusa de parlamentari va fi aprobata.
Remunerarea studentilor practicanti va fi suportata de stat din fonduri europene, iar suma pentru o luna de practica va fi cuprinsa intre 500 si 750 de lei. Pe langa acest lucru, studentii care efectueaza stagiile in timpul studiilor isi pot da seama daca le place cu adevarat profesia aleasa sau daca este cazul sa se reorienteze. "E destul de rau sa te trezesti dupa 3 ani ca ai facut o facultate gresita sau ca nu stii unde sa te orientezi", spune Bogdan Stoian, student, potrivit Stirileprotv.ro.
Aceasta propunere vine dupa ce tinerii s-au confruntat din ce in ce mai des in ultimii ani cu experienta profesionala ceruta de companii la angajare. "Tinerilor li se cere experienta la angajare, dar nu au unde sa capete aceasta experienta. Tinerii merg si acum, isi ofera serviciile pentru a practica un intership si in realitate nu primesc nicio dovada a exercitarii acestor stagii de practica", a declarat Claudia Boghicevici, deputat PNL, potrivit sursei citate.
Un alt avantaj al inscrierii intr-un program de internship al studentilor este posibilitatea incheierii unui contract pentru stagiul profesional. Proiectul se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani. Proiectul nu a fost aprobat pana in acest moment.
Autor: Andreea Catan
Foto: personal.kent.edu

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-12-02 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00