studentie.ro  » cariera » consultanta » De ce e bine sa te angajezi pe timpul facultatii

De ce e bine sa te angajezi pe timpul facultatii

Publicat: 02 Feb 2015 | Vizualizari: 1440

Cum proiectele si cursurile de la facultate nu iti lasa prea mult timp de respiro, sa iti mai si un job nu pare a fi o decizie inteleapta la prima vedere. Insa, faptul de a lucra pe timpul facultatii iti aduce mai multe beneficii decat crezi. Iata despre ce e vorba:

Ai sanse mai mari de a finaliza studiile

Cercetatorii au descoprit ca studentii care lucreaza intre 10-15 ore pe saptamana au mai multe sanse sa-si duca facultatea la bun sfarsit decat ceilalti.

Daca te gandeai ca un job in timpul studiilor iti va ingreuna activitatea academica de zi cu zi, mai gandeste-te o data. Se pare ca atunci cand lucrezi ca student esti mai motivat sa iti termini facultatea pentru a putea obtine un job mai bun sau promovare in cadrul companiei angajatoare.

Iti faci cunostinte

Poate ca nu e motivul principal pentru vrei sa te angajezi in timp ce esti student, insa, cu siguranta este un plus. Crearea de noi legaturi cu persoane de-a lungul traiectoriei tale profesionale iti va mari sansele de a te angaja dupa absolvire.

Vei acumula experienta

De la orice loc de munca vei invata ceva, indiferent ca este din domeniul tau sau nu. Mai mult ca sigur iti vei dezvolta abilitati precum: comunicarea interpersonala, gestionarea stresului, integrarea si actionarea intr-un mediu de lucru etc. Toate aceste indemanari iti vor aduce numai beneficii cand te vei angaja dupa absolvirea facultatii.

Te vei descoperi din punct de vedere profesional

Vei avea ocazia sa descoperi ce iti place sa faci si ce nu, iar toate situatiile cu care te vei confrunta iti vor servi ca lectie de invatare. Toate realizarile tale iti vor intari si mai mult tintele intr-un mediu mai putin riscant decat cel de dupa facultate, cand va fi mai greu sa gasesti un job daca nu ai mai lucrat niciodata.

Si da, vei avea bani

Nu in ultimul rand, castigul unor venituri suplimentare nu poate fi decat o idee desteapta. Poate ca nu e vorba de multi bani, dar macar de buzunar sa fie de buzunar ca, deh, cat sa mai ceri de la parinti!... Jobul, chiar si part-time, iti va rotunji veniturile

Tu lucrezi pe timpul facultatii? Ce avantaje ai descoperit pana acum?


Andreea Catan
Foto: huffingtonpost.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00