studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  De ce e important sa faci un internship in timpul facultatii?

De ce e important sa faci un internship in timpul facultatii?

1/170797
calendar_month 06 Mar 2014, 00:00
Intr-o perioada in care numarul absolventilor de facultate care nu sunt integrati pe piata muncii creste constant, mai ales in tarile europene, talentul si cunostintele tale s-ar putea sa nu mai fie suficiente pentru a te diferentia de ceilalti colegi ai tai, de asemenea talentati si bine pregatiti. Unul din factorii care ar putea face diferenta acum ar putea fi internshipul. Iata de ce:
1. S-ar putea sa iti intalnesti astfel viitorul loc de munca
Acum internshipurile au luat amploare in cadrul companiilor aflate in continua dezvoltare. Se organizeaza intershipuri de toamna, de vara, semestriale etc. Deci ai de unde alege. Tot ce mai trebuie sa faci este sa te inscrii in unul. Daca nu va fi in compania respectiva viitorul tau loc de munca, ai putea sa gasesti totusi acolo un... link catre viitorul tau job.
2. Iti testezi cunostintele si afinitatile cu job-ul pentru care te-ai pregatit
Facand un internship vei intelege mai bine cum va arata mediul tau de lucru dupa absolvire. Multi dintre voi se pregatesc pentru o anumita cariera avand o imagine idilica despre ea, pentru ca ulterior, vazand despre ce e vorba concret, sa-si doreasca altceva. Cu cat afli mai repede acest lucru, cu atat mai bine.
3. Inveti cum sa te descurci cu sefii
Asta e de fapt marea provocare cand incepi sa muncesti. Daca ii faci fata sefului, poti face fata la orice altceva. In timpul internshipului te acomodezi cu diferite stiluri manageriale si inveti sa te adaptezi. Ulterior vei sti ce comportament sa adopti in functie de seful pe care il vei avea.
4. CV-ul tau devine mai valoros
Multi absolventi au CV-ul... gol la capitolul experienta. Iar acesta e un mare minus la primele interviuri la care vei merge. Internshipul trecut la experienta te va ridica putin in ochii viitorului angajator si vei fi cu un pas inaintea celorlalti proaspat absolventi ca tine.
5. Poate fi experienta vietii tale
Chiar daca nu te vei alege cu un job de la compania in care urmezi internshipul, s-ar putea sa ramai cu ceva mult mai valoros. Poate fi singura ta ocazie de a intra intr-un mediu la care altfel nu ai fi avut acces si poti castiga niste prieteni pe cinste pe care-i vei avea pe viata.

Foto: eiseverywhere.com

Otiliza Caraza