studentie.ro  » cariera » consultanta » De ce nu e asa grozav sa lucrezi la Google?

De ce nu e asa grozav sa lucrezi la Google?

Publicat: 09 Feb 2015 | Vizualizari: 785

Traind in era tehnologiei, tot mai multi tineri isi doresc sa se specializeze si mai tarziu sa isi gaseaca un job in acest domeniu: pentru ca este de viitor, banos si, teoretic, poate fi sursa unor mari satisfactii, dat fiind faptul ca iti pui munca in slujba a zeci de milioane de oameni. Insa nu intotdeauna asteptarile sunt sinonime cu realitatea in ceea ce priveste o cariera in acest domeniu.


Iata mai jos o serie de dezavantaje ale calitatii de angajat la Google dezvaluite de actuali sau fosti angajati ai companiei, via Business Insider:


1. Toata lumea este supracalificata

Dat fiind prestigiul companiei, numarul mare de oameni din care este formata „clientela” firmei, salariile si avantajele oferite, precum si cultura foarte pozitiva de lucru, standardele companiei in privinta angajatilor sunt foarte ridicate, majoritatea acestora fiind supracalificati pentru posturile pe care le ocupa.

2. Munca la Google se poate transforma usor in intreaga ta viata

Conform unui fost angajat pe vanzari la Google, daca nu esti foarte atent la modul cum iti repartizezi timpul, jobul la Google se poate transforma in intreaga ta viata, acesta ajungand sa iti „manance” cea mai mare parte din timpul si energia ta.

3. Google tine cont numai de imbunatatirile care pot fi masurate

Un fost inginer de software la Google a declarat ca ideile tale privind imbunatatirea unui serviciu sau unui produs Google nu vor avea nicio valoare ca angajat aici daca acestea nu vor putea fi masurabile concret.

4. Multe proiecte sunt anulate

Conform unui fost angajat, cea mai neplacuta parte a muncii lui la Google a fost faptul ca o multime de proiecte sunt anulate teoretic fara niciun motiv, asa ca, lucrand pentru un proiect care va fi oprit, risti sa ti se refuze cererea de promovare pe motiv ca proiectul tau nu a avut impact.

5. Multi oameni sunt supra-promovati in posturi de management

Un fost manager de program tehnic a declarat ca se intampla ca unii oameni sa fie promovati in posturi de management doar din motivul ca sunt foarte inteligenti sau pentru ca nu mai exista alte functii in care sa fie promovati pe drumul evolutiei lor profesionale. In aceste conditii, se pare ca exista oameni foarte inteligenti pe posturi de manager care sunt niste lideri oribili.

6. Nu exista o diversitate a angajatilor

Un fost angajat care a lucrat trei ani pentru Google a declarat ca oamenii care lucreaza aici au toti acelasi tipar, avand mereu impresia ca te intalnesti cu unul si acelasi individ tot timpul, desi este vorba de personalitati diferite: aceleasi 10 scoli urmate, aceeasi viziune asupra lumii, aceleasi interese, concluzionand ca rareori intalnesti oameni cu adevarat interesanti aici.

7. Google poate promite mai mult decat ofera

Un fost anagajat al companiei ii sfatuieste pe cei care isi doresc sa se angajeze la Google sau care se afla in negocieri de angajare cu aceasta companie sa negocieze la sange, sa ceara ceea ce isi doresc si, daca obtin promisiuni, sa faca tot posibilul sa obtina si documente scrise in acest sens, altfel risca sa primeasca mai putin decat au cerut.


Foto: ilstv.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00