studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  De ce nu mai primesti niciun raspuns de la interviurile de angajare la care mergi?

De ce nu mai primesti niciun raspuns de la interviurile de angajare la care mergi?

1/182527
calendar_month 25 Sep 2014, 00:00
Interviurile tale pentru angajare raman intotdeauna fara niciun fel de raspuns? Te-ai intrebat vreodata de ce evita specialistii HR sa ofere feedbackuri candidatilor? In urma numeroaselor comentarii primite la postarile de pe Linkedin ale companiei FlexJobs, Sara Sutton, CEO in cadrul companiei, a stat de vorba cu mai multi specialisti in recrutare si angajatori si a intocmit o lista de patru motive esentiale pentru care acestia nu ofera niciun fel de feedback postinterviu!

1. Se simt prost sau jenati

Ideea de a suna sau trimite un mail unui candidat pentru a-i transmite mesajul ca nu a primit jobul pentru care a fost intervievat pare sa fie o povara mult prea greu de dus pe umerii unor recruiteri, mai ales daca au cunoscut personal respectiva persoana. Intentia exista, sustine Sutton. Insa recruiterii au tendinta de a procrastina acest task la nesfarsit, pana cand ajung sa uite de el sau sa nu il mai considere util, dand dovada de un comportament total neprofesional.

2. Se tem de repercusiuni legale

Recruiterii intervievati de Sutton par sa se teama foarte mult de o potentiala raspundere legala in urma unui astfel de feedback. Traim intr-o societate litigioasa, iar managerii care fac angajari se tem ca formularea unui feedback neadecvat i-ar face vulnerabili la un potential proces, de aceea, prefera sa nu ofere niciun raspuns candidatilor.

3. Constata ca postul nu este atat de disponibil

Uneori, recruiterii se grabesc sa dea startul procesului de cautare a unor angajati pentru diverse posturi si nu isi dau seama decat dupa ce intervieveaza diversi aplicanti, fie ca joburile respective pot fi ocupate de personalul intern, fie ca nu mai dispun de finante pentru a pastra respectivele posturi active. Sutton ramane la pararea ca astfel de piedici inopinante nu justifica lipsa reactiei in fata candidatilor care au fost deja intervievati pentru respectivele posturi.

Sunt lipsiti de bun-simt

Desi sunt o "specie" rara, exista si angajatori care sunt, pur si simplu, lipsiti de bun-simt si de respect, sustine Sutton. In aceste conditii, probabil ca aplicantii ar trebui sa fie recunoscatori ca nu lucreaza pentru o astfel de persoana.

Foto: mllegima.net