studentie.ro  » cariera » consultanta » E bine sa ascultam muzica la serviciu? Afla parerea stiintei!

E bine sa ascultam muzica la serviciu? Afla parerea stiintei!

Publicat: 13 Feb 2015 | Vizualizari: 850

Asculti muzica la serviciu? Cercetari recente au aratat ca muzica te-ar putea ajuta mai mult decat sa scapi de zgomotul facut de colegii tai foarte vorbareti. Muzica ascultata la casti in timp ce lucrezi te ajuta sa te eliberezi de stres, iti imbunatateste starea de spirit, si te poate face un muncitor mai bun, mai fericit si mai eficient.


Studiul condus de Teresa Lesiuk s-a axat pe dezvoltatorii de sisteme informatice de informare, care par a fi grupul de studiu perfect. In timpul cercetarii s-au masurat efectele ascultarii muzicii aupra calitatii muncii si timpului petrecut pentru rezolvarea unei sarcini, in ambele cazuri observandu-se rezultate mai bune la cei care ascultau muzica in timp ce munceau.


S-a constatat ca dincolo de o mai buna concentrare, muzica i-a ajutat pe angajati sa lucreze mai repede, sa aiba o stare de spirit mai buna in timp ce isi rezolvau sarcinile de serviciu si sa fie mai productivi. Se pare ca toate acele zgomote de fond din cladirile mari: soapte, taste, fosnete, telefoane sunand etc te distrag mai mult decat ti-ai fi imaginat. In aceste conditii, muzica de ajuta sa scapi de toate aceste zgomote care iti pot diminua concentrarea.


In final, studiul condus de Lesiuk a aratat ca 65% dintre angajatii din mediul business si 73% dintre muncitorii din depozite sau hale, sunt mai productivi in timp ce asculta muzica.

Asadar, inainte de a-ti pune castile pe urechi la job, fii atent la aceste lucruri:

1. Cere permisiunea sefului sa asculti muzica la casti, pentru a nu intampina ulterior dezaprobarea acestuia.


2. Selecteaza genul, s-ar putea ca muzica ta preferata sa te distraga mai mult decat sa te ajute sa te concentrezi mai bine. Testeaza genurile de muzica pe care te simti cel mai confortabil in timp ce lucrezi.


3. Alege muzica fara versuri. Fiecare tip de ascultator de muzica este diferit, insa daca esti genul care e atent la versuri, s-ar putea sa fii distras de ele de la lucrurile mai importante pe care le ai de facut.


4. Nu deveni antisocial. Nu cadea in capcana de a ajunge la munca, a-ti pune castile pe urechi si a le mai scoate cand pleci acasa. Socializeaza din cand in cand cu colegii.


5. Fa-ti un program. In timp ce unele indatoriri de serviciu nu pot fi efectuate cu castile pe urechi, unele sunt tocmai potrivite: asculta muzica atunci cand iti verifici mailul, cand lucrezi baze de date, cand redactezi texte etc...Foto: gigatsservices.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-13 00:00:00