studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Expresii pe care oamenii exceptionali le folosesc in fiecare zi!

Expresii pe care oamenii exceptionali le folosesc in fiecare zi!

1/181488
calendar_month 09 Sep 2014, 00:00
Sa fii bun, nu inseamna doar sa te pricepi foarte bine la ceea ce faci, sa fii bun sau exceptional inseamna sa fii bun la ceea ce faci, sa stii sa te comporti, sa stii sa te exprimi, sa stii sa relationezi cu cei din jurul tau in functie de personalitatea si dispozitia acestora. Iata mai jos cateva modalitati de exprimare care ii caracterizeaza pe exceptionalii lumii in care traim si pe care ar fi bine sa ti le insusesti si tu:

1. Iata la ce ma gandesc eu
S-ar putea sa ai o functie mai importanta, dar asta nu inseamna ca esti mai destept, mai intelept si chiar atat de important pe cat te crezi tu. Asa ca nu folosi autoritatea pentru a te impune. Foloseste in schimb logica, rationamentul si coerenta. O astfel de abordare nu va jigni pe nimeni si va motiva oamenii sa se concentreze la ideea pe care o expui.
2. Am gresit
Oricine, oricat de bun ar fi in ceea ce face, greseste la un moment dat. Atunci, solutia cea mai simpla si mai scurta si mai putin costisitoare este sa admiti cu voce tare ca ai gresit si sa rectifici lucrurile. Nu vei pierde respect astfel, il vei castiga.
3. Ceea ce ai facut e minunat
Trebuie sa recunoastem ca nu in fiecare zi cineva face ceva minunat la locul de munca. Dar cand acest lucru se intampla ai curajul sa recunoasti acest lucru si sa il feliciti pe autorul faptei. Gandeste-te ca a aprecia munca cuiva e ca un dar care pe cel care il face nu il costa nimic, dar care, pentru cel care il primeste este de nepretuit. In felul acesta te vei face mai placut si vei incepe chiar si tu sa te placi un pic mai mult.
4. Multumesc! Cu placere!
Tii minte vreun episod in care cineva a fost nemultumit de cadoul primit si a facut o fata care te-a facut sa te simti stanjenit? Asa se intampla si in situatiile in care cineva iti face un compliment sau un serviciu si tu uiti sa ii multumesti. Oamenii se simt umiliti in astfel de situatii si raman cu o frica de a te servi in viitor pentru ca nu vor sa experimenteze din nou acest sentiment. Nu te costa nimic sa multumesti sau sa spui “cu placere”.
5. Poti sa ma ajuti?
Cand ai nevoie de ajutorul cuiva, indiferent de tipul de ajutor de care ai nevoie sau de persoana de la care il ceri, nu te teme sa mergi direct la ea si sa ii spui umil ca nu te descurci. 100% vei primi ajutorul de care ai nevoie.
6. Imi pare rau
Cu totii gresim mai mult sau mai putin in diverse situatii. Daca deja fapta a fost comisa, cea mai buna solutie pentru a repara lucrurile este sa spui “imi pare rau”. Cea mai proasta solutie cu putinta in aceste situatii este sa spui ceva care incepe cu o scuza “dar am crezut ca, dar ma grabeam... etc”.
7. Te iubesc!
Nu, nu trebuie sa spui asta la munca. Dar invata sa o spui membrilor familiei tale de cate ori simti ca aceasta expresie le-ar putea aduce un zambet pe fata sau de cate ori simti ca au nevoie de astfel de cuvinte incurajatoare.
8. Nimic
In unele situatii este cel mai bine si cel mai potrivit sa nu spui nimic. Daca esti trist, sau nervos, sau dezamagit, nu lasa cuvintele sa iti scape prea repede din gura. Asta pentru ca ai putea regreta mai tarziu. In astfel de momente e mai bine sa cantaresti totul, sa analizezi gravitatea situatiei, vinovatii, nevinovatii si sa vorbesti cand toate aceste lucruri vor fi clare in mintea ta. Cuvintele grele, rostite in momente grele, nu pot fi scoase cu usurinta din mintea celui care a fost afectat de ele.Foto: forbes.com