studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Finantare europeana pentru 40 de start-up-uri: cate 25.000 euro pentru 40 de idei de afaceri

Finantare europeana pentru 40 de start-up-uri: cate 25.000 euro pentru 40 de idei de afaceri

1/192826
calendar_month 21 Apr 2015, 00:00
Consiliul Judetean Ilfov in parteneriat cu Asociatia Travel Focus si Asociatia Excelsior pentru Excelenta in Educatie lanseaza proiectul “Antreprenoriatul - sansa unui viitor mai bun pentru tineri”, ce va oferi pana la finalul anului 2015 educatie antreprenoriala pentru 400 de tineri si finantare de cate 25.000 euro pentru fiecare dintre cele 40 de idei de afaceri selectionate.

Proiectul are o durata de realizare de 10 luni si va fi implementat in mai multe etape, dupa cum urmeaza:

Prima etapa va include selectia a 400 de tineri care isi doresc sa fie antreprenori si organizarea unei sesiuni de cursuri de antreprenoriat ce va totaliza 40 de ore pe parcursul a doua saptamani. La cursuri, tinerii vor invata inclusiv cum sa scrie un plan de afaceri bun.

Cea de-a doua etapa va debuta dupa incheierea cursurilor si realizarea planurilor de afaceri, si va include selectia a 40 dintre cele mai reusite planuri de afaceri care vor primi fiecare pana la 25.000 euro finantare europeana.

Care vor fi responsabilitatile celor finantati?

Cei 40 de tineri selectati de comisia de specialitate isi vor deschide o firma, vor asigura activitatea business-ului pentru cel putin trei ani si vor investi cei 110.000 RON in activitatea si dezvoltarea afacerii. Noii antreprenori vor trebui sa angajeze minim doua persoane, locuri de munca pe care vor avea obligatia sa le pastreze minim 6 luni dupa incheierea proiectului.

Vor avea prioritate la finantare si vor primi punctaj suplimentar urmatoarele domenii de activitate: IT & C, turism si ecoturism, textile si pielarie, lemn si mobila, industrii creative, auto, procesarea alimentelor si bauturilor, sanatate si produse farma, energie si management de mediu, agricultura, silvicultura, acvacultura, biofarmaceutica si biotehnologii. Firmele nou create nu vor fi limitate totusi la aceste domenii.

Care sunt rezultatele asteptate?

Prin implementarea acestui proiect se doreste reducerea gradului de somaj in randul tinerilor prin crearea a minim 80 de locuri de munca noi, incurajarea initiativei antreprenoriale, dezvoltarea abilitatilor manageriale pentru 400 de tineri, cresterea numarului de intreprinderi si sustinerea inovatiei antreprenoriale.

Cum se poate inscrie in proiect un tanar care isi doreste sa devina antreprenor?

Pentru a-si exprima interesul de a participa la acest proiect, doritorii pot trimite un email la adresa antreprenoriat@asociatiaexcelsior.ro, cu numele complet si datele de contact (email, nr. de telefon, etc.), alaturi de aceasta fisa de adeziune completata - fisa de adeziune poate fi descarcata de pe site-ul Asociatiei Travel Focus.