?i dore?ti o carier? n fundraising sau vnz?ri? Afl? care sunt primii pa?i!
calendar_month 06 Mai 2016, 00:00
Ești student, vrei să te angajezi, dar să ai timp în continuare să mergi la cursuri și la seminarii. Îți cauți un loc de muncă bine plătit, care să îți permită să interacționezi cu oamenii, dar, în același timp, să faci și ceva important pentru comunitate. Traininguri dese, colegi simpatici, program scurt. Chiar dacă pare greu de crezut, un astfel de job chiar există: acela de facer Salvați Copiii.
Dacă stai în București, eşti o persoană comunicativă şi cu abilităţi de convingere, atunci acest job ţi se potriveşte perfect. Vestea bună este că nu ai nevoie de experienţă – specialiștii Salvați Copiii te vor forma pentru o adevarată carieră în fundraising!
„Acest job este perfect în perioada studenţiei. Este vârsta socializării, momentul când ajungi să cunoşti cu adevărat fiinţa umană. Despre asta este jobul de facer, despre cum descoperi în fiecare zi personalităţi diferite şi oameni minunaţi care, cu siguranţă, contribuie la formarea ta ca om”, a spus Carmen Ionescu, facer Salvați Copiii (22 de ani).
Concret, vei lucra în echipă, pe stradă, în piețe, zone de acces la metrou sau pasaje pietonale. Dacă plouă sau este prea frig sau cald afară, activitatea se mută în mall-uri, supermarketuri sau companii. Jobul de facer presupune interacțiunea directă cu oamenii, cărora trebuie să le prezinți, pe scurt, activitatea și programele Salvați Copiii, dar și cum pot ajuta, donând lunar o sumă de bani către organizație, prin Direct Debit.
„Este oare posibil să convingi oamenii să doneze o sumă de bani lunar? Aceasta era întrebarea pe care mi-am pus-o și eu la început. Da, se poate, într-un mod foarte simplu. Trebuie doar să capeți încredere în capacitatea ta de a ajunge la sufletul oamenilor, prin cauza umanitară minunată pe care o susții”, a explicat Carmen.
Un job care poate salva vieți
Donațiile pe care le vei strânge vor fi folosite de Salvați Copiii pentru a îmbunătăţi viaţa copiilor în ceea ce priveşte sănătatea, educaţia şi respectarea drepturilor acestora. Contribuții lunare sunt esenţiale, pentru că permit organizației să planifice şi să implementeze mai eficient proiectele.
“Jobul de facer mă face să mă simt utilă, încrezătoare şi să am tăria de a susţine că eu salvez vieţi, că pot schimba soarta copiiilor născuţi prematur. Este o activitate pe care o fac cu zâmbetul pe buze şi multă încredere în îndeplinirea scopului meu de a aduce la rândul meu bucurie celor care au nevoie. Aici am descoperit una dintre cele mai mari bucurii ale vieţii, bucuria de a te simţi util, de a ştii că stă în puterea ta să contribui la îmbunătăţirea societăţii în care trăieşti”, a adăugat tânăra.
Vei lucra patru ore pe zi, cinci zile pe săptămână, iar eforturile îți vor fi remunerate cu un salariu fix și bonusuri, în funcție de performanță. “Un fundraiser bun este cel care se dedică complet cauzei pe care o promovează, doar în acest fel poate transmte cu entuziasm și multă energie celui care va deveni donator cât de multă nevoie au copiii de el. Timp de patru ore, pe zi ai o singură preocupare: aceea de a arăta oamenilor din jurul tău cât de utili pot fi, fară prea mare efort”, a încheiat Carmen.
Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.
Mai multe informații despre proiectele Salvați Copiii pot fi găsite pe pagina de Facebook a organizației, https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania, și pe site, www.salvaticopiii.ro.
Noutati