studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Iata ce lectii le-a predat un CEO de pe Wall Street angajatilor sai

Iata ce lectii le-a predat un CEO de pe Wall Street angajatilor sai

1/179533
calendar_month 05 Aug 2014, 00:00
Presedintele companiei Jeffries Richard "Dick" Handler le-a oferit angajatilor sai cateva lectii pretioase cu care sa se "delecteze" in timpul verii. Tot ce a trebuit sa faca a fost sa compuna un e-mail istet cu 10 lecturi imaginare de vara ale caror titluri includeau lectii importante pe care orice bancher ce activeaza pe Wall Street ar trebui sa le stie. Iata titlurile si lectiile aferente:

1. Chiar este foarte usor: De ce aceia care se inconjoara de cei mai buni si mai inteligenti oameni si care incurajeaza adevarul castiga intotdeauna.

2. Invidia prost directionata a unui brand: De ce bancilor de investitii care invidiaza modelele de business, succesul sau nivelul de compensare al altor banci de investitii li se intampla lucruri rele.

3. Prins asupra faptului: Ce se intampla DE FIECARE DATA cand cineva de pe Wall Street vrea sa o ia pe scurtatura.

4. Este personal: Povestea profesionistilor de pe Wall Street care au facut trecerea de la trazactii in contrapartida la parteneriate cu oamenii de care chiar le pasa si de ce afacerile si fericirea lor au crescut exponential.

5. Orgoliul pe pietele financiare: Moartea sigura a unor firme candva marete si distrugerea certa a valorilor si a carierelor.

6. Nimic valoros nu se obtine usor: De ce sunt necesari zeci de ani pentru a construi o banca de investitii cu servicii de calitate la nivel global si valoarea gandirii si a actiunilor pe termen lung.

7. Nimeni nu este imun: De ce pana si companiile bune comit greseli si ce trebuie sa facem toti pentru a ne perfectiona.

8. Dimensiunea ideala pentru a esua: De ce este benefic pentru societate daca o intreaga organizatie este responsabila pentru mentinerea sa in afaceri versus complacerea in asteptarea de a fi salvat de platitorii de taxe sau de guvern.

9. Formularul 10-Q pentru prosti: Un ghid usor de inteles despre cum trebuie sa privesti pozitiile lungi si pozitiile scurte ale aceleiasi clase de active atunci cand ambele sunt listate pe aceeasi pagina.

10. Doar in a treia repriza: De ce mai sunt inca atat de multe lucruri de facut la Jeffries si de ce nimeni nu ar trebui sa fie satisfacut sau sa se complaca in situatia actuala.

Foto: thecreole.com