studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Job: Ce lucram pe timpul verii

Job: Ce lucram pe timpul verii

1/175758
calendar_month 20 Mai 2014, 00:00
In mai putin de doua saptamani intram oficial in cel mai asteptat anotimp al anului: vara. Odata cu ea, se apropie si sesiunea. Te-ai gandit ce faci dupa ce termini de sustinut examenele? In cazul in care intoarcerea acasa pe parcursului verii nu se afla printre optiunile tale, iti dam noi o sugestie pentru valorificarea timpului: cauta-ti un job. Cum ce job? Iata cateva idei:

Cauta-ti un job in domeniul de studiu

In mod clar, un job de vara este un prilej bun pentru a capata experienta in domeniul in care studiezi, ceea ce va fi ca un aliat in fata angajatorilor. Chiar si un job minor, care nu pare sa fie relevant pentru viitoare ta cariera, te poate ajuta sa intelegi cum decurg lucrurile si iti va servi ca un start cu dreptul in viata ta profesionala.

Spre exemplu, daca studiezi in domeniul educatiei, poti sa faci voluntariat in camine de copii sau crese care sunt deschise si pe perioada verii ca sa te obisnuiesti din timp cu activitatea de predare.

Du-te in strainatate

Iti place sa calatoresti, dar facultatea nu iti permite? Intereseaza-te in ce tara din Europa, si nu numai, poti sa-ti gasesti repede un job de vara. Te plimbi si castigi un ban pe deasupra. Poate ca nu iti va placea foarte mult sa fii ospatar sau vanzator ambulant intr-un fast food, de exemplu, dar priveste partea plina a paharului: iti imbunatatesti abilitatile de vorbire a unei limbi straine, vei invata sa te adaptezi situatiilor noi si te vei intoarce cu un background cultural bogat.

Ia-ti un job in care sa lucrezi cu computerul

Nu stapanesti bine programele de baza ale unui computer? Nu-i asa o mare problema. Toate neclaritatile tale se pot rezolva in cadrul unui job in care folosesti computerul si internetul, mai ales daca acasa nu ai aceste instrumente. Profita de faptul ca intr-un mediu de lucru vei fi inconjurat de oameni care te pot ajuta sa-l intelegi si sa il stapanesti mai bine. Nu uita ca la sfarsit sa iei referinte de la cel care ti-a fost sef.

Gaseste-ti ceva de lucru intr-o companie in care vrei sa lucrezi dupa absolvire

Ai ochit un loc unde ai vrea sa-ti incepi cariera dupa ce termini facultatea? In loc sa astepti acel moment in care sa vezi daca au posturi disponibile, mai bine contacteaza-i in vederea unei colaborari pe timp de vara. Cine stie, poate te vor si plati. Chiar daca vrei lucra la inceput fara remuneratie, lasa loc de buna ziua pentru a avea sanse ca dupa absolvire sa te angajeze.

Cauta sa lucrezi in domeniul in care vrei sa urmezi facultatea

Esti la liceu in an terminal? Daca planurile tale coincid cu studierea in domeniul medical, cauta sa lucrezi intr-un cabinet medical, de exemplu, in medicina de familie. Practica efectuata in afara orelor de curs, mai ales inainte sa intri la o facultate de profil, va atarna foarte greu in anii profesionali ce urmeaza.

Cauta-ti un job cu beneficii

Cine spune ca beneficiile pot fi cuantificabile doar in bani cash? Exista joburi care nu te platesc, in schimb iti ofera alte beneficii pe care sa le folosesti in avantajul tau. De exemplu, un job care, pe langa un mediu in care deprinzi abilitati, iti ofera si o masa la pranz sau posibilitatea de a folosi anumite resurse in scop personal, iti poate face viata mai usoara.

Ce parere ai? Ce planuri pentru dezvoltarea ta profesionala ai pentru vacanta de vara?

Daca vrei sa pornesti de acum in cautarea unui job pe perioada verii, verifica anunturile de joburi de pe Studentie.ro aici>>Andreea Catan
Foto: mbaschoolauthority.com