studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Peste 90% dintre angajatori folosesc retelele sociale pentru recrutare

Peste 90% dintre angajatori folosesc retelele sociale pentru recrutare

1/175055
calendar_month 09 Mai 2014, 00:00
Ne aflam in plina dezvoltare a tehnologiilor IT si din ce in ce mai multi dintre noi incearca sa tina pasul cu noutatiile din domeniu. Asa se face ca si companiile din industria resurselor umane au inceput sa foloseasca tot ce le pune la dispozitie tehnologia pentru a gasi angajatii perfecti.

Potrivit Wall-street.ro, asa cum peste 70% dintre persoanele care isi cauta un loc de munca utilizeaza smartphone-ul sau tableta, mai mult de 60% dintre companii cauta candidatii prin intermediul retelelor sociale, insa, pana la sfarsitul anului 2014, procentul acestora va depasi 90%, iar peste 73% dintre angajatori vor verifica inainte profilurile de pe retelele sociale ale candidatilor.

In prezent, nu mai este o noutate ca si interviurile sa se desfasoare in mare parte online prin aplicatii video, ca Skype. De asemenea, si testarile de limba si aptitudini au loc online, urmand ca abia dupa promovarea acestora, candidatul sa fie chemat la un interviu fata in fata.

Asadar, pentru a-ti mari sansele de reusita in fata angajatorului, fa o verificare amanuntita a profilurilor tale pe retelele de socializare, cum ar fi Facebook, Tweeter, Google + sau LinkedIn, si analizeaza-le din perspectiva unui recrutier.

Andreea Catan
Foto: humancapitalist.com