PILULA DE REALISM
4/4048
calendar_month 14 Aug 2007, 00:00
Imaginea unei Romanii in care oamenii sa fie judecati calitativ dupa cantitatea de munca depusa e inca peisagistica. Daca s-ar inventa antidotul minune impotriva lenii si a coruptiei, aici s-ar vinde cel mai bine, raportand nivelul de munca prestata in multe companii la calitatea rezultatelor.

Exista cu nemiluita oameni care refuza compromisurile, oameni care nu se multumesc cu putin, dar si "sclavi fericiti" care se complac in confortul si siguranta aparente ale sistemului, in timp ce isi doresc doar sa scape de datorie sau de datorii care mai de care mai diverse.

Greu de crezut, dar trebuie sa constientizam ca mai exista si personaje cu visuri, ambitii, proiecte, oameni care vor sa scrie viitorul, in primul rand pe al lor si totodata pe al celor din jur. Evolutia este cuvantul, insa, pana acolo mai este cale lunga. Vorbim aici despre familiarizarea cu notiuni precum eficienta, eficacitate, individualism sau colectivism, intalnite in viata reala.

Sa nu uitam totusi ca traim in Romania, si aici schimbarea se face cu eforturi voluntare si inzecite. Exista, cu siguranta multe capete luminate pregatite pentru schimbare si evolutie, iar acestea sunt cele care vor produce schimbarea benefica. O alta viziune, mai putin inchizitoare asupra muncii si recompensei.