Ponturi utile pentru redactarea CV-ului!
3/35852
calendar_month 29 Ian 2015, 00:00
Daca ti-ai propus ca in 2015 sa muncesti si sa studiezi in acelasi timp, primul pas spre noul tau stil de viata trebuie sa fie revizuirea CV-ului. CV-ul este cartea ta de vizita in fata angajatorului si el poate face diferenta intre a fi selectat pentru un job sau a fi respins. Iata mai jos cateva reguli simple de care sa tii cont atunci cand iti vei scrie pentru prima oara CV-ul sau il vei revizui:

1. Descarca de pe internet un format standard de CV, exista mai multe modele acceptate, asa ca nu iti face griji daca al tau nu este exact ca al colegului tau de camera: unele sunt cronologice altele se axeaza pe abilitatile tale. Pentru tine, daca nu ai experienta de munca, cel mai indicat este cel care incepe cu abilitatile: rezolvare de probleme, creativitate, cunostinte IT, comunicare, capacitate de lucru in echipa etc., urmand ca apoi sa fie completate campurile referitoare la: in ordine educatie, experienta de munca, hobbyuri si referinte.CV-ul cronologic, incepe cu obiectivul, continua ca educatia si apoi cu descrierea experientelor de munca pe care le-ai avut.

2. Ai grija ca CV-ul tau sa nu depaseasca mai mult de doua pagini A4. Nu iti printa CV-ul pe ambele parti ale colii de hartie, cel mai usor de urmarit este atunci cand este printat pe doua coli diferite.

3. In ultima vreme unul din cele mai populare modele de CV printre candidati este CV-ul infografic, care contine informatie foarte concentrata si foarte vizibila pe o singura coala de hartie. Poti opta pentru aceasta varianta pentru a face o buna prima impresie, desi nu este un MUST.

4. Tine minte ca regula de baza in redactarea CV-ului, indiferent de modelul ales, ca acesta sa fie cat mai simplu si cat mai vizibil fara a-l incarca cu margini elaborate si filigrane.

5. Paragrafele CV-ului trebuie sa fie scurte si vioaie, foarte concise. Evita formularile vagi.

6. Evidentiaza abilitatile care reprezinta punctele tale forte cu exemple concrete din viata academica sau din experienta castigata in stagiile de practica, internshipuri. Nu le enumera pur si simplu. De exemplu: Creativitate: de doi ani scriu pentru site-ul X articole pe teme precum: X, Y, Z etc.

7. Nu te repeta si foloseste cat mai multe cuvinte cheie (cauta pe internet exemple de cuvinte pentru CV).

8. Nu trimite CV-ul nicaieri inainte de a-l verifica cu atentie. Repetitiile, greselile gramaticale, literele „mancate” nu au voie sa isi faca loc in CV. Roaga pe cineva sa ti-l verifice inainte de a-l trimite. Greselile din CV inseamna pentru angajator nepasare si lipsa de atentie la detalii. Bafta!

Foto: myfamilyclub.co.uk