studentie.ro  » cariera » consultanta » Practica profesionala, un motiv in plus ca sa alegi Universitatea Transilvania din Brasov!

Practica profesionala, un motiv in plus ca sa alegi Universitatea Transilvania din Brasov!

Publicat: 11 Iun 2015 | Vizualizari: 1327

Practica profesionala este la fel de importanta in anii studentiei ca si calitatea activitatii academice pe care o desfasori in facultate. Dupa ce am studiat site-urile celor mai mari universitati din tara, am constat ca putine dintre acestea faciliteaza practica profesionala a studentilor prin acorduri directe incheiate intre institutiile de invatamant si firme care ii pot absorbi pe studenti in timpul anilor de studii pe piata muncii.

In timp ce, cele mai multe facultati din tara ii lasa pe studenti sa se descurce singuri cand vine vorba de practica profesionala, o situatie total diferita am intalnit la Universitatea Transilvania din Brasov, la care studiaza in jur de 20 000 de studenti. Ofertele de stagii de practica, atat in tara cat si in strainatate, facilitate de facultatile UTB sunt foarte numeroase la aceasta universitate, studentii putand sa isi asigure stagiul de practica din vacanta de vara doar accesand site-ul institutiei de invatamant la care studiaza.

Firmele mari ii vor pe studentii brasoveni

Studentii specializati pe domeniul tehnic in special, au sansa de a ocupa un post in firme mari care actioneaza pe piata din Romania inca din anii facultatii. Iata mai jos doar cateva oferte de practica, la care au acces studentii brasoveni in aceasta vara:
Scoala de vara Lafarge. Lafarge Romania le ofera posibilitatea studentilor brasoveni cu profil tehnic, in ani terminali sau la studii de master, buni cunoscatori ai limbii engleze de a capata experienta profesionala in aceasta vara la fabricile de ciment din Hoghiz si Medgidia. Firma ofera burse in valoare de 1 500 de lei pentru studentii interesati de aceste stagii de practica, tichete de masa, reducere la mesele de la cantina, transport la uzina si chiar posibilitati de cazare in Hoghiz.

Kastamonu Romania

Ofera 5 burse de sudiu in valoare de 1 000 de dolari pe an studentilor cu profil tehnic din Brasov, dar si posibilitatea de a urma stagii de practica platita (975 lei/luna) timp de doua luni in cadrul firmei.

Quin Romania

Quin Romania produce piese ornamentale pentru interiorul autoturismelor. Oferta de practica pentru studenti a Quin Romania ii vizeaza in special pe studentii Facultatii de Inginerie Tehnologica si Management Industrial, stagiile de practica fiind platite (bani si tichete de masa) si certificate printr-un contract de munca pe durata determinata. Studentii interesati de aceste stagii de practica se mai pot inscrie pana la data de 15 iunie a.c.

Preh Romania

Firma Preh Romania ofera in 2015 posibilitatea studentilor brasoveni de a urma stagii de practica in domeniile: contabilitate, inginerie, Logistica, Software/Hardware, Calitate, etc. Inscrierile pentru aceste stagii de practica s-au finalizat pe 10 iunie a.c.

SCHAEFFLER Romania

Schaeffler Romania est cea mai mare investitie straina din zona Brasovului si a pus la dispozitia studentilor in 2015 cca. 100 de locuri de practica pentru studenti in majoritatea departamentelor companiei. Schaeffler Romania a oferit in 2015 studentilor brasoveni de la facultatile cu profil tehnic si non-tehnic si 10 burse de excelenta in valoare de 1000 lei net/luna, respectiv 670 lei net/luna.
Mai multe programe de practica in interiorul facultatilor, la firme din tara dar si in strainatate disponibile pentru studentii Universitatii Transilvania din Brasov, descoperiti aici.
Asadar, daca formarea profesionala este o prioritate pentru tine in anii studentiei, UTB ar fi o buna alegere.
Descopera in articolul de mai jos cate locuri scoate la concurs in 2015 Universitatea Transilvania din Brasov si cum se da admitere la fiecare dintre facultatile ei:

ADMITERE FACULTATE 2015: Universitatea Transilvania din Brasov scoate la concurs aproape 6.000 de locuri!

Foto: lsabrasov.wordpress.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-12-03 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00