Soare, mare, plaja si? bani! Le poti avea pe toate alegand un loc de munca in Grecia sau Cipru
3/37689
calendar_month 05 Feb 2016, 00:00
E februarie si probabil te gandesti deja la vara, mare si soare. Cu aceleasi ganduri am inceput si noi anul, motiv pentru care iti propunem sa incerci anul acesta sa imbini utilul cu placutul si sa alegi un contract de munca sezonier (dar cu posibilitate de prelungire) in Tarile Soarelui: Grecia si Cipru. Ambele se pregatesc in forta sa isi intampine turistii in noul sezon estival 2016.

Iar vizitatorii nu se lasa deloc asteptati pentru ca acolo gasesc tot ce si-ar putea dori: plaje cu nisipuri aurii, apa marii de un azur ca si cristalul, munti care se inalta la marginea plajelor si sate traditionale de o frumusete rara, in contrast cu orasele cosmopolite, in care distractia e la ea acasa.

Astfel, desi suntem de abia la inceputul anului, atat familiile din Grecia aflate in cautare de personal domestic – Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Soferi, Gradinari sau Bucatari – cat mai ales patronii marilor lanturi hoteliere de 4* si 5* din zonele turistice au inceput selectiile de personal: Barmani, Ospatari, Bucatari, Receptioneri, Cameriste etc. Multe dintre hoteluri si restaurante au insa nevoie de personal pe tot parcursul anului, asadar sansele de prelungire a contractului sunt foarte mari.

Ofertele sunt cu atat mai avantajoase cu cat, pentru toate job-urile oferite, agentiile de recrutare au negociat, pe langa banii de salariu, masa si cazare gratuite. Practic, oricine alege sa accepte un job in Grecia sau Cipru poate pune deoparte tot venitul, ajungand astfel la sfarsit de sezon cu economii considerabile, mai ales ca nici bacsisurile primite de cei care lucreaza in domeniul HoReCa nu sunt de ignorat. Tot agentia de recrutare este cea care te ajuta pas cu pas sa obtii job-ul dorit si sa nu intampini niciun fel de probleme pe parcurs, prin faptul ca:
• Se asigura ca CV-ul tau este optimizat – structurat si completat astfel inca sa devina atractiv
• Iti ofera consiliere specializata in alegerea locului de munca potrivit, adaptata in functie de calificarea si dorintele tale
• Te instruiesc in privinta modului in care trebuie sa te prezinti la interviul de angajare
• Iti ofera sprijin in completarea si definitivarea dosarului de angajare
• Te consiliaza privind legislatia muncii din tara in care vei pleca, modul in care trebuie sa te comporti, drepturile si obligatiile pe care le ai
• Iti negociaza contractul de munca astfel incat sa ai parte de maximum de beneficii
• Iti ofera sprijin si consiliere si post plasament

Mai mult decat atat, vorbim despre doua tari superbe in care oricine isi doreste sa ajunga macar si pentru cateva zile. Astfel ca acum ai ocazia, pe langa castigurile consistente, sa petreci momente de vis in timpul liber: plaja, mare, calatorii, sute de obiective turistice care asteapta sa fie vizitate, centre SPA, taverne si localuri dintre cele mai exclusiviste. Pe scurt: istorie, traditie, cultura si viata – toate in Tarile Afroditei, scaldate in soare tot timpul anului. In plus, multi dintre cei care ajung in aceste tari se simt ca acasa, avand in vedere ca aici locuiesc, lucreaza sau vin in vacanta si foarte multi romani.

Un alt avantaj care merita luat in considerare este experienta de netagaduit pe care o poti obtine intr-un domeniu extrem de cautat: HoReCa. Un astfel de job poate fi o adevarata rampa de lansare si un plus considerabil in CV. Cu experienta capatata aici iti vei creste considerabil sansele de acceptare daca te vei hotari la un moment dat sa candidezi pentru un job similar in alta tara. Mai mult decat atat, intrand in contact cu foarte multi turisti, este o ocazie extrem de buna pentru a-ti imbunatati nivelul de limba engleza.Un alt avantaj de care beficiezi odata ce ai ales un job in Grecia sau Cipru este legat de costurile de plecare mai mici decat pentru alte tari, cum ar fi de exemplu Marea Britanie. In plus, unele agentii de recrutare iti ofera si posibilitatea de a achita tarifele legate de plecare si dupa primul castig, astfel incat efortul financiar initial sa nu fie unul foarte mare.

Banca de Joburi si Studentie.ro iti recomanda ca, odata ce te-ai hotarat sa pleci la munca in strainatate, sa alegi cu mare atentie agentia care iti va media job-ul ales, astfel incat tu sa te poti bucura de absolut toate avantajele posibile la noul tau loc de munca. Daca vorbesti limba engleza cel putin la nivel conversational, esti doar la un telefon distanta de sansa unica de a strange bani, capata experienta si petrece in acelasi timp o vacanta de vis intr-o tara exotica.

Urmareste la fiecare doua saptamani seria noastra de articole despre locurile de munca, recrutare si piata fortei de munca din tara si strainatate, pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii din domeniu si pentru a prinde cele mai utile ponturi care sa te ajute sa obtii job-ul pe care ti-l doresti. Impreuna construim cariera ta!