studentie.ro  » cariera » consultanta » Studentii de azi, antreprenorii de maine

Studentii de azi, antreprenorii de maine

Publicat: 18 Dec 2014 | Vizualizari: 694

Statutul de angajat pare sa nu le surada studentilor si tinerilor din ziua de azi. Tot mai multi dintre ei isi doresc sa-si deschida o afacere si sa fie proprii lor sefi, cel putin asa arata o statistica recenta, efectuata de EY Romania in parteneriat cu ASE Bucuresti.

Mai mult de jumatate dintre studentii in an terminal, participanti la studiu, ar da un job de manager intr-o companie pe deschiderea unui business propriu. Totodata, tinerii se tem de lipsa unui capital la inceput de drum si de un posibil esec al business-ului.

Iata ce a facut o studenta pentru un homeless care a ajutat-o cu bani!

Universitatea, sustin ei, nu ii pregateste suficient pentru a deveni antreprenori, cu toate ca au luat contact, in cadrul universitatii cu profesionisti din domeniul in care studiaza. "Raspunsurile lor dovedesc ca interesul pentru aceasta optiune de cariera este foarte mare, ceea ce nu poate fi decat o motivatie in plus pentru sprijinirea dezvoltarii unui ecosistem antreprenorial, astfel incat tinerii sa aiba acces la educatie specifica, cele mai bune capabilitati de cercetare, retele de oameni de afaceri, instrumente de finantare si programe care sa le dezvolte abilitatile antreprenoriale" a declarat Bogdan Ion, country managing partner al EY Romania, potrivit Adevarul.ro

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 765 de studenti in an terminal, la facultati cu profil economic, in perioada 3-29 iunie a.c.

Andreea Catan
Foto: thebusinesscatalog.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00