studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Studiu: Angajatii fericiti sunt cu 12% mai productivi!

Studiu: Angajatii fericiti sunt cu 12% mai productivi!

1/172254
calendar_month 25 Mar 2014, 00:00
Google pare compania ideala in care sa lucrezi. Acolo angajatii au parte de tot ce-si pot dori doar ca sa fie creativi si productivi. Printre plusurile de care beneficiaza angajatii Google fata de ceilalti angajati se numara: tobogane in loc de lifturi pentru a se deplasa intre etaje, paturi capsula in care sa traga un pui de somn, facilitati pentru spalarea rufelor, terenuri de volei, mancare gratuita de la restaurante sau din micro-bucatariile aflate in jurul biroului, sali de sedinta decorate in functie de originea angajatilor (Londra – un autobuz londonez veritabil, Geneva - sala de sedinte ca un lift de ski) etc.

Desi unii nu inteleg la ce foloseste atata rasfat oferit angajatilor, noile studii de laborator efectuate de cercetatorii britanici de la Universitatea Warwick arata ca Google are dreptate. Angajatii fericiti la locul de munca sunt cu 12% mai productivi.

Studiile efectuate au constat in patru experimente diferite, care au implicat peste 700 de subiecti.

O parte dintre subiectii implicati in studiu au fost invitati sa vada filme de comedie, sa serveasca ciocolata, bauturi si fructe gratuite, dupa care au fost trimisi la munca.

Un alt esantion din subiectii implicati in studiu au fost chestionati in legatura cu problemele familiale pe care le-au avut in ultimul timp, au discutat despre problemele lor financiare si alte chestiuni mai triste, dupa care au fost trimisi sa munceasca.

S-a constatat astfel, ca angajatii care au plecat fericiti la birou au muncit mai cu spor si au fost mai productivi, pe cand cei care au plecat cu moralul scazut la munca au fost mai putin productivi.

Cercetatorii de la Departamentul Economic al Universitatii Warwick (Marea Britanie) au declarat ca vor folosi acest studiu ca ghid pentru angajatori, astfel incat acestia sa faca mai mult pentru fericirea angajatilor lor si, prin urmare, pentru productivitatea companiilor. Cercetatorii britanici au dat ca exemplu in acest sens Google, compania care a facut investitii foarte mari pentru starea de bine a angajatilor, si care, prin urmare a crescut cu 37% in materie de productivitate.

Foto: industrytap.com

Otilia Caraza