studentie.ro  » cariera » consultanta » Tinerii cu facultate ingroasa randul somerilor fara experienta de munca din Romania

Tinerii cu facultate ingroasa randul somerilor fara experienta de munca din Romania

Publicat: 04 Feb 2015 | Vizualizari: 620

Aproape 54.000 de someri romani cu studii superioare nu au lucrat niciodata, arata cercetatorii de la Institutul National de Statistica, fata de 9.000 cati erau in anul 1996.

Numarul tinerilor cu facultate claseaza Romania pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste "ponderea populatiilor cu studii superioare in totalul populatiei, dar efortul de crestere a numarului de licentiati din ultimii ani a avut ca rezultat doar trecerea multor absolventi de pe bancile facultatilor direct in somaj", scrie Ziarul Financiar.

Aceasta situatie se datoreaza in principal faptului ca asteptarile tinerilor cu facultate si masterat sunt total diferite de cele ale angajatorilor. Tinerii nu reusesc sa se angajeze pentru ca nu sunt dispusi sa accepte pozitii entry-level si salarii mici dupa atatia ani de scoala, iar, pe partea cealalta, angajatorii nu le pot oferi pozitii mari atat timp cat nu au experienta deloc, acestia nefiind impresionati de numarul de diplome al candidatilor.

Procentul persoanelor cu studii superioare din Romania este de 13%, in timp ce in Suedia, Belgia si Marea Britanie este de peste 30%, acest fapt reflectandu-se si in capacitatea economiei de a asigura plata salariilor mult mai mari decat in tara noastra.

Andreea Catan
Foto: jenningswire.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-22 00:00:00