studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Tipul de personalitate iti influenteaza cariera. Afla cum!

Tipul de personalitate iti influenteaza cariera. Afla cum!

1/174745
calendar_month 05 Mai 2014, 00:00
Ai stofa de carierist? S-ar putea sa o crezi doar tu! Noile studii indica faptul ca promovarea intr-o functie de conducere nu are neaparat legatura cu nivelul IQ-ului sau cu raspunsurile corecte la interviuri, ci cu personalitatea ta. Aceasta ar putea sa influenteze in mod hotarator soarta ta in cadrul companiei.
Farmec personal
Daca pentru angajarea in firma ti s-au cerut calitati precum loialitate si rezistenta la stres, pentru o functie superioara este posibil ca atuul principal sa fie farmecul personal. Si nu indreptat asupra sefilor, ci asupra colegilor tai. Daca ai reusit sa te afirmi ca un lider printre ei este posibil ca sefii tai sa foloseasca aceasta calitate pentru a coordona grupul cat mai bine.
Popularitate
In momentul in care nivelul de popularitate este crescut atat in randul sefilor tai, al clientilor firmei si al celorlalti angajati este posibil sa faci un pas in fata in cariera. Faptul ca acesti oameni se simt bine in preajma ta te recomanda ca un bun manager sau un conducator de echipa.
Omul bun la toate
Calitatea de a invata din mers tainele profesie si posibilitatea de a te adapta rapid sarcinilor si mediului de lucru te avantajeaza din start. Sefii vor aprecia intuitia ta in probleme care cer o rezolvare rapida.
Imparte sarcinile
Daca tu si echipa ta sunteti pusi in fata unui proiect complex care cere implicare tutiuror nu ezita sa te impui ca un veritabiilor coordonator. In cazul in care esti agreat de colegi vei putea sa trasezi sarcinile potrivite fiecaruia. Nu are rost sa incerci sa rezolvi totul de unul singur, dar nici nu fugii de munca. Lucreaza cu ei cu incredere si vei creste in ochii sefilor.
Decidentul
Luarea unei decizii cere curaj prin prisma faptului ca iti vei asuma si efectele acesteia. Nu spune nimeni ca deciziile pripite sunt cele mai potrivite, dar nici nu trebuie sa te feresti sa tai nodul gordian atunci cand situatia o cere.
Personajul corect
Incearca sa iti pastrezi un cod moral care sa te faca placut atat in ochii sefilor, cat si in cei ai colegilor. O persoana cu principii etice da dovada de integritate si responsabilitate, doua calitati care sunt apreciate de vanatorii de personal. Evitam, deci, luptele de culise si fa-ti treaba cu constiinciozitate pentru a iesi in evidenta.

Foto: forbes.com