Toamna se numara joburile! Vino la cel mai mare targ de cariera - Angajatori de TOP!
3/37133
calendar_month 01 Oct 2015, 00:00
In aceasta toamna, Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, isi redeschide portile. Evenimentul stabileste cadrul potrivit pentru interactiunea dintre reprezentantii celor mai mari companii din tara si profesionistii si studentii aflati in cautarea unui job. Targul Angajatori de TOP va fi prezent in acest an prin 3 editii.

Evenimentele din aceasta toamna vor avea loc la Timisoara, in perioada 16-17 octombrie (Centrul Regional de Afaceri), Bucuresti, intre 22-23 octombrie (Sala Palatului) si Angajatori de TOP Virtual, pe www.hipo.ro, intre 2-9 noiembrie.

Experienta si rezultatele obtinute de-a lungul timpului, recomanda Angajatori de TOP ca fiind cel mai important targ de cariera, cu o traditie sustinuta de:
31 de editii ale evenimentului de cariera;
9 ani, 1 500 de companii participante, peste 18 000 de vizitatori la Timisoara si Bucuresti, si peste 300 000 de accesari unice pe platforma www.hipo.ro in cadrul editiei virtuale.

Editiile precedente Angajatori de TOP. In urma analizei CV-urilor celor care au participat la editiile anterioare Angajatori de TOP a reie┼čit ca profilul vizitatorilor este unul divers, candidatii prezenti avand cunostiinte in domenii de activitate variate, de la IT, inginerie, pana la financiar-bancar, marketing, administrativ, HR, juridic. In privinta nivelului de experienta, 20% dintre cei prezenti se incadrau in categoria entry-level, cu mai putin 1 an experienta, 31% erau candidati middle-level, intre 1-5 ani, iar 33% ocupau pozitii senior-level, cu peste 5 ani experienta. Aceste statistici demonstreaza diversitatea candidatilor prezenti la eveniment, precum si posibilitatea companiilor de a interactiona atat cu profesionisti, cat si tineri la inceput de cariera.

2000 de pozitii deschise in peste 50 de companii asteapta candidatii la Angajatori de TOP Timisoara

Cei care vor vizita targul Angajatori de TOP Timisoara in perioada 16-17 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri, vor putea alege din peste 2000 de oportunitati si programe de internship, deschise in peste 50 de companii. Participantii la evenimentul de cariera pot interactiona cu unii dintre cei mai doriti angajatori la standul acestora, la Timisoara fiind prezente companii din domenii multiple, care recruteaza candidati din toata tara, dar care ofera si programe internationale. Vizitatorii vor putea alege dintr-o multitudine de pozitii deschise, potrivite pentru toate nivelele de experienta, in departamente variate, de la IT/Tehnic pana la Logistica sau Vanzari.

Printre oportunitatile de cariera 46% dintre joburi sunt dedicate candidatilor entry-level, 19% sunt pozitii middle-level, in timp ce 15% sunt pozitii senior-level pentru profesionistii cu peste 3-5 ani de experienta. Vesti bune si pentru studentii sau absolventii aflati la inceput de cariera, 19% dintre pozitiile de la Angajatori de TOP Timisoara sunt programe de internship. In cadrul acestor programe, ei pot sa acumuleze experienta practica in companii multinationale sau isi pot completa cunostintele teoretice.In ceea ce priveste departamentele in cadrul carora exista pozitii disponibile, cele mai multe oportunitati de cariera oferite de companiile care participa la Angajatori de TOP Timisoara se regasesc in IT/tehnic si inginerie. Peste 27% din joburile deschise sunt in aceste departamente. In plus, cei care se afla in cautarea unui job la Angajatori de TOP Timisoara, au posibilitatea sa aplice la pozitiile deschise in departamente precum: R&D, Vanzari, Logistica, Productie, Achizitii, Client Service, Financiar/Contabilitate, Administrativ, Audit/Taxe, Resurse Umane, Marketing, Imobiliare, Transporturi etc.

Oportunitati de cariera internationale. Oportunitati interesante ii asteapta inclusiv pe cei care isi doresc o cariera la nivel international sau care vor sa faca o schimbare in cariera si vor sa se dezvolte profesional intr-un mediu cultural divers. Aproximativ 37% dintre angajatori pun la dispozitie pozitii internationale, fie ca acestea sunt pe o durata limitata de timp sau permanente.

Accesul la targ se desfasoara pe baza CV-ului Barcode. Pentru a facilita procesul de recrutare si modalitatea de aplicare la joburile de la targ, a fost introdus conceptul de CV Barcode. Candidatii trebuie sa isi faca un cont pe platforma www.hipo.ro, in cazul in care nu au deja unul, unde sa completeze datele personale si experienta de munca. Apoi, vor putea genera un CV Barcode pe care il vor printa intr-un singur exemplar. CV-ul Barcode poate fi utilizat pentru a aplica la toate pozitiile deschise in cadrul Angajatori de TOP, fiind inregistrat la stand si salvat in baza de date a companiilor de la Angajatori de TOP. Acestia vor analiza CV-urile aplicantilor si vor reveni ulterior catre candidatii care se potrivesc profilului cautat.

Cateva dintre companiile care au confirmat prezenta la Angajatori de TOP Timisoara: Alcatel-Lucent, ATOSS Software, buw Romania, Flex, Microsoft, RapidSolution Software, Valeo Lighting Injection, Elster Rometrics, Adecco, Plexus, McDonald’s Romania, KFC, Kaufland Romania, BearingPoint, Bosch Service Solutions, Atos IT, Beespeed, Continental, Hartl Connect, IT Vizion, Netex Consulting, Survey Sampling International (SSI), Yazaki Component Technology, Accenture, Arcadis Project Engineering etc.

Pentru detalii despre eveniment, precum si lista completa a companiilor expozante in cadrul Angajatori de TOP Timisoara, poate fi accesata sectiunea dedicata targului de cariera de pe platforma www.hipo.ro

Accesul in cadrul Angajatori de TOP Timisoara este gratuit si va fi permis vineri, 16 octombrie, in intervalul 10.00-18.00, iar sambata, 17 octombrie, in intervalul 10.00-17.00, in incinta Centrului Regional de Afaceri din Timisoara.