Vineri si sambata are loc Angajatori de TOP Bucuresti
3/35036
calendar_month 15 Oct 2014, 00:00
Ce poti face in cele doua zile de eveniment?

Vineri si sambata, pe 17-18 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti are loc Angajatori de TOP. Cel mai mare targ de cariera din aceasta toamna va reuni 100 de angajatori, 200 de specialisti HR si va gazdui 30 de workshop-uri si conferinte. In cele doua zile sunt asteptati 15 000 de vizitatori care vor avea posibilitatea sa aplice la peste 3400 de oportunitati de cariera.


Cele 3400 de oportunitati de cariera sunt adresate profesionistilor, dar si personelor entry-level si studentilor. In cadrul editiei din aceasta toamna Angajatori de TOP Bucuresti, 50% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 44% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 6% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta.

„In primele 6 luni ale anului 2014, compania noastra a inregistrat o medie lunara de 30 de procese de recrutare. Acest trend se va mentine si pentru urmatoarele luni. Pentru a sustine obiectivele de business ale companiei nevoia de a recruta persoane cu experienta din piata de asigurari este constanta. Inca de acum 2 ani, compania noastra incearca sa creeze un cadru propice si pentru dezvoltarea unei pepiniere de tineri cu potential prin programele de internship si posturile entry-level create” - Ligia Ludusan, Manager Recrutare si Mobilitate, Groupama Asigurari.
Ce poti face in cele doua zile Angajatori de TOP Bucuresti?
  • Poti aplica pentru cele 3400 de oportunitati de cariera. Le recomandam vizitatorilor sa isi actualizeze CV-ul BarCode pe www.hipo.ro, sa il printeze intr-un exemplar si sa se informeze despre angajatorii pe care ii pot intalni in cadrul evenimentului;
  • Poti interactiona cu specialisti in recrutare, profesionisti in domeniul lor de interes, reprezentanti ai companiilor, persoane care le pot oferi informatii cu privire la cum poate evolua cariera lor si cum pot obtine jobul dorit;
  • Poti participa la cele 30 de workshop-uri si conferinte. Pentru profesionistii IT am pregatit o conferinta speciala denumita TechTalks. Participarea la workshop-uri este posibila in baza preinscrierii pe www.hipo.ro
  • In cadrul standului CV Clinic poti primi sfaturi cu privire la modul de redactare a CV-ului: continut, aspect, relevanta in raport cu pozitia la care aplica. Vor afla cum isi pot imbunatati CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor.
  • Poti sustine un video interviu, in premiera la editia din aceasta toamna Angajatori de TOP. Pentru candidati, sustinerea unui astfel de interviu reprezinta o modalitate prin care se pot familiariza cu etapele din cadrul unui proces de recrutare si noile instrumente folosite de angajatori.

„In primul rand sa se gandeasca ce anume ii intereseaza si care este scopul participarii la un astfel de eveniment. Apoi sa verifice la ce companii gasesc job-urile care ii intereseaza, sa se documenteze putin despre companiile respective si, eventual, sa vina si cu intrebari targetate. Nu in ultimul rand sa isi pregateasca un CV structurat si detaliat care sa evidentieze cat mai bine cunostintele, experienta si abilitatile” - Elena Nastasa, HR Manager, Avira.“Prin prezenta noastra la eveniment, ne propunem sa oferim participantilor care vor veni la standul nostru posibilitatea de a experimenta folosirea unui instrument de evaluare online. De asemenea le vom oferi informatii cu privire la ce sa se astepte atunci cand trec printr-un proces de selectie sau o evaluare profesionala, ce masoara si ce nu masoara astfel de instrumente si cum pot influenta decizia angajatorului” - Echipa cut-e Romania.

Cum arata candidatul ideal? Din centralizarea raspunsurilor pe care le-am primit a reiesit ca angajatorii cauta doua seturi de competente: core - aplicabile la nivelul tuturor posturilor si specifice - aplicabile la nivel de post.

Candidatul ideal este cel care intruneste acestea conditii, o persoane care isi doreste provocari si sa invete permanent lucruri noi, care se adapteaza rapid la cerintele clientilor, programul si volumul de lucru. Aceste aspecte pot face diferenta intre a obtine sau nu jobul dorit.

„Daca esti pasionat de masini, stii cel putin o limba straina, ai experienta intr-un domeniu auto inseamna ca esti candidatul pe care il cautam. Deschiderea catre nou, disponibilitatea la mobilitate geografica, dorinta de a lucra in Bucuresti, Pitesti sau Mioveni, dar si obisnuinta lucrului in echipa completeaza profilul candidatului ideal” – Irina Trifu, Responsable Relations Écoles et Universités, Renault Romania.

In cadrul evenimentului Angajatori de TOP, vizitatorii pot aplica la 18 programe de internship & trainee. Programele vor incepe de lunile urmatoare sau din 2015 insa companiile cauta cei mai buni candidati in cadrul evenimentului Angajatori de TOP. Printre angajatorii care recruteaza pentru astfel de programe amintim:
CompanieDenumirea ProgramuluiDomeniu
BRD - Group Societe GeneraleInternship@BRDMarketing, IT, Banking, Comunicare
IBMThe Blue Internship ExperienceIT
MicrosoftMicrosoft Academy for College HiresIT, Sales
VodafoneVodafone Management Trainee - DiscoverMarketing, Sales, Telecomunicatii
BCRErste Group GraduateBanking
LuxoftProgram internshipIT
Misys Banking SystemsInternship Regional Consultant, HR Internship, Regional Recruitment TeamIT, HR
Teamnet InternationalInternship Operations, TestareProductie
AMIQVerification Engineer - InternshipInginerie
Catalyst SolutionsInternshipDesign, HR
ProfessionalProgram de internshipMarketing, Finance, HR, Inginerie, IT
BrainspottingRecruitment & HR ConsultingHR
McDonald's RomaniaManager TraineeFMCG
ProCredit BankManager TraineeBanking
GenpactGateway Trainee ProgramIT, Finante, Contabilitate
Renault RomaniaDrive your future 2015Inginerie, Productie
DomoManagement Trainee ProgramHR, Marketing, Achizitii, Logistica, Service
HPSales Strategy and Operations Reporting InternMarketing

Lista companiilor participate la aceasta editie Angajatori de TOP Bucuresti este disponibila pe www.hipo.ro

Programul evenimentului: vineri, 17 octombrie si sambata, 18 octombrie, in intervalul 10:00 - 17:00, la Sala Palatului.