Vineri si sambata are loc Angajatori de TOP Iasi
3/35100
calendar_month 22 Oct 2014, 00:00
Cum arata candidatul ideal si ce pot face vizitatorii in cele doua zile de eveniment?

Vineri si sambata, pe 24-25 octombrie, la Atriumul Palas Mall din Iasi are loc targ de cariera, Angajatori de TOP. Evenimentul va reuni 30 de angajatori, 60 de specialisti HR si va gazdui 5 de workshop-uri si conferinte. In cele doua zile sunt asteptati 5 000 de vizitatori care vor avea posibilitatea sa aplice la peste 1200 de oportunitati de cariera.


Cele 1200 de oportunitati de cariera sunt adresate profesionistilor, dar si personelor entry-level si studentilor. In cadrul editiei din aceasta toamna Angajatori de TOP Iasi, 47% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 49% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 3% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta.

„Compania noastra si-a propus o crestere constanta in urmatorii ani, astfel incat vom continua sa recrutam atat in lunile urmatoare cat si anul viitor atat pentru pozitii entry-level cat si pentru pozitii de specialisti si manageri” - Anica Stoica, HR Country Coordinator, Continental Romania.

Ce pot face vizitatorii in cele doua zile Angajatori de TOP Iasi?
  • Pot aplica pentru cele 1200 de oportunitati de cariera. Le recomandam vizitatorilor sa isi actualizeze CV-ul BarCode pe www.hipo.ro, sa il printeze intr-un exemplar si sa se informeze despre angajatorii pe care ii pot intalni in cadrul evenimentului;
  • Pot interactiona cu specialisti in recrutare, profesionisti in domeniul lor de interes, reprezentanti ai companiilor, persoane care le pot oferi informatii cu privire la cum poate evolua cariera lor si cum pot obtine jobul dorit;
  • Pot participa la cele 5 workshop-uri si conferinte. Participarea la workshop-uri este posibila in baza preinscrierii pe www.hipo.ro Temele abordate de companii in cadrul workshop-urilor si conferitelor sunt de interes pentru cei care sunt in cautarea unui job, oferindu-le informatii cu privire la etapele procesului de selectie si recrutare, oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala la care pot aplica;
  • In cadrul standului CV Clinic vizitatorii evenimentului pot primi recomandari cu privire la modul in care si-au redactat CV-ului: continut, aspect, relevanta in raport cu pozitia la care aplica. Pot afla cum isi pot imbunatati CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor. In plus, celor care vor vizita standul CV Clinic li se va oferi posibilitatea sa parcurga un test vocational care ii va ajuta in orientarea in cariera. Un astfel de test te ajuta sa identifici ce te reprezinta si ce vei face cu placere toata viata, sa descoperi aspecte pe care nu le cunoasti despre tine, abilitati pe care nu te-ai gandit ca le detii si ca pot face parte din povestea ta de cariera.

Cum arata candidatul ideal? Din centralizarea raspunsurilor pe care le-am primit a reiesit ca angajatorii cauta doua seturi de competente: core - aplicabile la nivelul tuturor posturilor si specifice - aplicabile la nivel de post.

Candidatul ideal este cel care intruneste acestea conditii, o persoane care isi doreste provocari si sa invete permanent lucruri noi, care se adapteaza rapid la cerintele clientilor, programul si volumul de lucru. Aceste aspecte pot face diferenta intre a obtine sau nu jobul dorit.
„Cateva din trasaturile pe care le cautam la un angajat sunt: - dorinta de a invata si de a se dezvolta, pasiunea pentru ceea ce fac, perseverenta, empatia, orientarea pe rezultate, atentia la detalii, implicarea, gandirea out of the box. Cunostintele tehnice care sunt absolut necesare: programare (C, C++, Java SE), testare, cunostinte din domeniul feroviar (pentru unele pozitii) , Linux/Unix” - Cristina Gafta, Specialist Resurse Umane, Thales Systems Romania.„Prin participarea la evenimentul Angajatori de Top dorim sa prezentam ProCredit Bank ca angajator si sa discutam cu potentialii candidati despre programul Young Bankers pe care il oferim. Ceea ce ne propunem, este sa cunoastem persoane entuziaste, motivate, responsabile si cu standarde etice inalte care sunt pregatite sa se implice in programului Young Bankers, indiferent de experienta pe care o au sau de profilul de studii superioare pe care l-au urmat” - Andreea Florescu, Sef Departament Resurse Umane, ProCredit Bank.

Lista companiilor participate la aceasta editie Angajatori de TOP Iasi este disponibila pe www.hipo.ro
Programul evenimentului: vineri, 24 octombrie si sambata, 25 octombrie, in intervalul 10:00 - 17:00, la Atriumul Palas Mall.