studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Voluntariat: De ce e bine "sa dai o mana de ajutor" pe timpul facultatii

Voluntariat: De ce e bine "sa dai o mana de ajutor" pe timpul facultatii

1/175077
calendar_month 09 Mai 2014, 00:00
Cu atatea intalniri, termene limita, proiecte de predat, invatat pentru examene iti este greu sa gasesti timp pentru alte activitati. Extracuriculare, de exemplu. Cu toate acestea, in cazul in care poti, ar trebui sa iei in considerare voluntariatul pentru ca iti va aduce atat de multe beneficii incat merita orice efort pe care il implica.
Ai sanse mai mari la angajare
Voluntariatul poate fi acel element din CV care va face diferenta la un interviu de angajare, in special daca aplici pentru un post in care este nevoie sa lucrezi indeaproape cu oameni. Da-le ocazia intervievatorilor sa-ti cunoasca abilitatile pe care le-ai capatat in urma experientei tale ca voluntar.
Te dezvolti personal si profesional
Voluntariatul este un mod extraordinar de a dobandi cunostinte dintr-un anumit domeniu astfel incat, pentru a obtine un job, nu mai e nevoie sa treci prin procesul riguros de recrutare sau sa participi la cursuri si traininguri de specialitate. In plus, cunoscand cat mai multi oameni, ajungi sa te cunosti mai bine si pe tine si afli lucruri pe care pana acum nu le stiai si s-ar putea sa fii surprins.

Vrei sa faci practica si nu stii unde? Gasesti programul de internship care ti se potriveste aici>>

In timp ce unii oameni sunt extrovertiti si siguri pe ei insisi, altii sunt mai retrasi, timizi si rusinosi. Petrecerea timpului intr-o actiune de voluntariat iti va da ocazia sa cunosti persoane de tot felul care, impreuna, contribuie la marirea gradului de incredere in tine. Voluntariatul iti va da oportunitatea de a-ti dezvolta abilitatile sociale in compania unor persoane care au interese comune cu tine.
Este o modalitate prin care reusesti sa combati depresia
Reducerea riscului de depresie este un alt beneficiu important ale unui stagiu de practica. Unul din factorii cheie ai depresiei este izolarea sociala. Voluntariatul te mentine in contact constant cu altii si ajuta la protejarea impotriva stresului si anxietatii cand esti pus in situatii limita.

Tu ai facut vreodata voluntariat? Ce te-a determinat sa practici o astfel de activitate si ce te-a facut sa renunti?

Andreea Catan
Foto: peoplehandandhand.com