studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Voluntariatul este recunoscut oficial ca experienta profesionala!

Voluntariatul este recunoscut oficial ca experienta profesionala!

1/176186
calendar_month 28 Mai 2014, 00:00
Daca pana acum lipsa de experienta era o problema majora a studentilor si proaspat absolventilor in a-si gasi un loc de munca, intrucat majoritatea angajatorilor cer un minimum de experienta chiar si celor mai tineri viitori potentiali angajati, Legea voluntariatului, adoptata ieri cu majoritate de voturi de Camera Deputatilor, ar putea constitui un real ajutor pentru tinerii aflati la inceput de cariera.

Asadar, Legea voluntariatului, adoptata ieri, recunoaste aceasta activitate drept experienta profesionala. De asemenea, legea reglementeaza si contractul de voluntariat care va fi incheiat intre voluntar si organizatia (firma, compania) care accepta un tanar student, masterand, absolvent etc sa presteze servicii neremunerate in folosul ei.

Asadar, daca pana acum voluntariatul era privit doar ca o modalitate de a te implica in activitati care iti fac placere, acum ai putea privi voluntariatul ca o modalitate de a acumula experienta numai buna de trecut in CV.

Legea mai prevede ca organizatia va fi obligata sa elibereze la cererea volunarului un certificat de voluntariat la care va fi atasat un raport de activitate din care vor reiesi sarcinile pe care voluntarul le-a indeplinit pentru companie pe parcursul stagiului de voluntariat, precum si abilitatile si competentele pe care acesta si le-a insusit in aceasta perioada.

Foto: bluesfest2013.lixar.net

Otilia Caraza