studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Vrei sa fii mai creativ? Avem solutia!

Vrei sa fii mai creativ? Avem solutia!

1/179887
calendar_month 11 Aug 2014, 00:00
Cele mai creative idei nu iti vin atunci cand te asezi in fata calculatorului, cu pagina de Word deschisa si asteptand sa vina inspiratia... dar asta o stii deja, nu-i asa? Cele mai bune idei vin, potrivit autorului a trei best-sellere care a impartasit cateva ponturi pentru a deveni mai creativ via womenshealthmag.com, atunci cand nu te astepti.

Asa se face ca, persoana amintita mai sus a gasit subiectele pentru romanele sale bine-vandute dupa cum urmeaza: o data in timp ce facea curatenie, o data in timp ce cobora scarile la metrou si o data in timp ce lua parte la un eveniment pretentios.

Iata mai jos cateva ponturi oferite de acelasi autor pentru a deveni mai creativ:

1. Fa din creativitate un obicei
A fi creativ nu este ceva ce intervine o data intr-o viata de om, a fi creativ trebuie sa fie un stil de viata, si in fiecare zi trebuie sa ceri de la tine cat mai multa creativitate: in discutia pe care o porti cu vecinul de bloc, in scuza pe care o gasesti pentru ca ai intarziat la serviciu sau in solutiile pe care le gasesti la problemele de zi cu zi. Marii scriitori de exemplu isi focalizau creativitatea doar pe ideile pentru romanele lor, de aceea nu se ridicau de la masa de scris pana nu scriau un anumit numar de cuvinte sau un capitol intreg. Asadar, trebuie sa dedici zilnic un timp pentru a fi creativ...
2. Nu-ti fie frica sa imiti
Primele picturi ale lui Picasso au fost inspirate de Cezanne. Multe staruri din muzica pop marturisesc ca sunt inspirate de Madonna. Fiecare autor la randul lui s-a inspirat de la un altul, fapt recunoscut de critici mai tarziu. Incercand sa scrii ca cei mai buni, e posibil sa reusesti sa dai si tu la randul tau ce e mai bun din tine si totodata sa iti gasesti propriul stil.
3. Iesi cu prietenii tai creativi
Nu-i asa ca te simti mai bine atunci cand iesi in oras cu oameni care au o atitudine pozitiva fata de viata? Parca si tu esti mai relaxat si incepi sa vezi lumea mai mult in tonuri de rox decat de maro si gri. Asadar, acelasi lucru se intampla atunci cand te intalnesti cu oameni creativi. Parca si tu iti dai silinta sa fii mai creativ, sa vii cu idei care le depasesc ca originalitate pe ale lor. Foloseste-ti prietenii creativi asadar!
4. Accepta ca orice idee poate sa evolueze
E drept ca nu intotdeauna esti multumit de ideea ta pentru o prezentare sau chiar de planul tau de a-ti reamenaja camera de camin de exemplu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa distrugi orice urma din ea. De cate ori creezi ceva, pastreaza schitele, hartiile, desenele, pentru a le putea revedea mai tarziu. Intr-o zi cand creativitatea este mai generoasa cu tine, dintr-o idee initial mediocra se poate naste ceva cu adevarat genial!

Foto: under30ceo.com