studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  Vrei sa lucrezi la Google? Iata dupa ce criterii isi selecteaza compania angajatii!

Vrei sa lucrezi la Google? Iata dupa ce criterii isi selecteaza compania angajatii!

1/182455
calendar_month 24 Sep 2014, 00:00
Cu peste 50.000 de CV-uri primite in fiecare saptamana de la aplicantii care ravnesc la un job in cadrul companiei, Google si-a stabilit o serie de criterii stricte in selectarea candidatilor, indiferent de postul pe care acestia aplica.

Eric Schmidt, fost presedinte si CEO al companiei, si Jonathan Rosenberg, fost senior vicepresedinte pe product management au subliniat in cartea lor, "How Google Works", cele patru puncte sau abilitati forte care garanteaza angajarea unui aplicant in cadrul companiei!

1. Abilitati de leader

Odata ajuns in fata unui specialist HR, esti intervievat cu privire la abilitatile de lider pe care le stapenesti. Iti sunt atribuite diverse roluri ipotetice pe marginea carora sa raspunzi, pentru ca recrutorul sa constate care sunt tehnicile pe care le-ai folosi, dar si prin ce mijloace ai reusi sa iti mobilizezi echipa pe care o manageriezi in diverse contexte.
2. Gandire rapida
Daca tintesti la un post in cadrul companiei Google, asigura-te ca IQ-ul tau este suficient de mare pentru a infrunta situatii dintre cele mai diverse. Reprezentantii HR ai Google sunt mai putin interesati de CV, note sau diplome obtinute si mai mult de modul in care gandesti si rezolvi problemele. Cu o simpla intrebare legata de o situatie de criza ipotetica, specialistii in recrutare reusesc sa isi faca o imagine de ansamblu asupra abilitatilor unei persoane de a rezolva probleme si de a se descurca in situatii de criza.

3. Excelenta in domeniu

Indiferent de postul pe care alegi sa aplici pentru Google, asigura-te ca stapanesti si cunosti domeniul si cu ochii inchisi, intrucat nu este loc de ezitare sau greseli intr-o astfel de companie. Reprezentantii Google cauta doar angajati care exceleaza in domeniul in care sunt specializati.

4. "Googleyness"

Cei doi autori descriu in cartea lor un criteriu cu totul neobisnuit pe baza caruia sunt selectati viitorii angajati, pe care il numeste "Googleiness" si care nu are corespondent in limba romana. Acestia sustin ca un viitor angajat trebuie sa fie "Googley", adica sa fie foarte bun in ceea ce face, sa aiba spirit colaborativ, sa se concentreze intotdeauna pe obiective, sa fie proactiv, rapid, prietenos, dar totodata modest.

Foto: Galaxyreporter.com