studentie.ro  » cariera » consultanta » Vrei sa muncesti si sa te distrezi in vacanta de vara in America? Iata cum iti poti indeplini visul!

Vrei sa muncesti si sa te distrezi in vacanta de vara in America? Iata cum iti poti indeplini visul!

Publicat: 04 Iun 2015 | Vizualizari: 961

Verile sunt mai frumoase in America, iar in studentie America iti este mai accesibila decat in oricare alta perioada a vietii. Asta pentru ca prin programele Work&Travel ai sanse de 99% sa obtii viza. In plus, daca esti muncitor si serios, poti obtine venituri de pana la 6 000 – 15 000 de dolari, in cele trei luni de munca petrecute peste ocean.

Mai multe despre cum poti pleca in America la munca in timpul vacantei de vara, costurile pe care le presupune acest program si pasii pe care trebuie sa ii urmezi, afla din randurile de mai jos:

Work&Travel prin IntegralEdu

O varianta sigura si facila de a beneficia de acest program este sa apelezi la consultantii IntegralEdu, care te vor sprijini in toate etapele pe care le presupune plecarea la munca in America in timpul vacantei de vara. Acestia te vor sprijini gratuit, pas cu pas, de la intocmirea CV-ului in limba engleza, la alegerea angajatorului, pregatirea dosarului de viza, a interviului pentru obtinerea vizei si a pasilor pe care trebuie sa ii urmezi odata ajuns in America.
Perioada maxima de lucru este de 3 luni si jumatate (15 iunie -30 septembrie) iar dupa incheierea contractului de munca, studentii mai au la dispozitie o perioada de gratie de o luna in care pot calatori (ultima zi in care trebuie sa paraseasca America este 30 octombrie).
Costul programului cu loc de munca asigurat de IntegralEdu este de 965 de dolari, care acopera contractul de munca, permisul de munca, asigurarea medicala, travel kit-ul si asistenta din partea sponsorului de program (CIEE-Council of International Educational Exchange) pe perioada in care studentii sunt in State. Acestia au la dispozitie un numar gratuit la care pot suna 24/24 in cazul in care au vreo problema. Pe langa acest cost, va trebui sa mai suporti chletuielile ce tin de taxa SEVIS (35 de dolari) – inregistrarea intr-un sistem ce tine evidenta tuturor studentilor care intra in SUA, taxa de interviu pentru viza – 160 de dolari, biletul de avion, bani de cheltuiala. Este recomandat sa ai la tine o suma de cel putin 800 de dolari pentru a te putea intretine pana la primul salariu.
Asadar, ai nevoie de o suma de in jur de 2000 de dolari pentru a parcurge toate etapele pregatitoare si a-ti asigura si banii de cheltuiala pentru prima perioada a sederii tale in America. In cazul in care nu dispui de aceasta suma, poti apela la un credit BRD Work& Travel.

Cand incep pregatirile?

Inscrierile in program prin IntegralEdu incep in luna octombrie, cand, poti participa gratuit la workshopurile organizate de aceasta institutie pentru studentii care vor sa plece in America prin Work&Travel. In cadrul acestor workshopuri vei afla ce inseamna acest program, ce cheltuieli presupune, ce acte iti sunt necesare, ce joburi poti obtine, etc. Participand la aceste workshopuri vei putea lua o decizie daca iti doresti cu adevarat sa beneficiezi de acest program.

Etape

1.Inscrierea

Daca te-ai hotarat sa pleci, urmeaza inscrierea in program, etapa in care vei completa un formular de inscriere si vei avea nevoie de cartea de identitate si carnetul de student vizat la zi. Tot acum se achita prima transa a costului programului, 100 de dolari.

2.Elaborarea CV-ului in limba engleza si alegerea jobului

In aceasta etapa, consultantii IntegralEdu te vor ajuta sa iti redactezi CV-ul in limba engleza in mod profesional si sa iti alegi jobul care ti se potriveste in functie de cat de bine vorbesti limba engleza si perioada in care vei fi disponibil.

3.Interviul cu angajatorul

Interviul se da direct cu angajatorul prin Skype, iar raspunsul din partea lui poate fi primit chiar in ziua interviului sau in termen de doua, trei zile. „Sunt rare cazurile in care studentii nu sunt acceptati de angajatori” ne spune Diana Toth, coordonator programe Work&Travel, IntegralEdu.

4.Semnarea contractului de munca

In aceasta etapa se achita a doua transa a costului de program: 865 de dolari si taxa SEVIS de 35 de dolari. Urmeaza trimiterea documentelor la sponsorul de program pentru obtinerea permisului de munca. Dupa sosirea permisului de munca se face programarea pentru interviul de obtinere a vizei.

5.Interviul pentru viza

Se poate sustine din luna aprilie pana in luna iunie inclusiv. In aceasta etapa este foarte important sa stii sa argumentezi foarte bine motivul pentru care ai restante, mai ales daca ai mai multe. Potrivit Dianei Toth, coordonator programe Work&Travel, IntegralEdu, anul trecut a fost o rata de 99% de obtinere a vizei in randul studentilor inscrisi in programul Work&Travel prin IntegralEdu si de 96% la nivelul intregii tari, din cei 4 000 de studenti romani care au beneficiat in 2014 de acest program. In cazul in care nu vei reusi totusi sa treci cu bine de interviul pentru viza, ti se vor returna integral banii care acopera costul programului cu exceptia taxei pentru interviul de viza si a taxei SEVIS.

6.Ultimele pregatiri

Urmeaza achizitionarea biletului de avion, consultantii IntegralEdu te vor ajuta sa il gasesti la cele mai mici preturi si instructia pentru pasii pe care ii vei face odata ajuns in America. Instructajul se va face atat online cat si la sediul IntegralEdu. Vei primi kit-ul de calatorie si vei fi gata de plecare.

7.Am ajuns in America. Ce fac?

Odata ajuns in America te vei inregistra in sistemul SEVIS si vei aplica cat mai curand pentru obtinerea Social Security Number, pe baza caruia angajatorul va plati taxele FISC-ului american. La sosire, unii angajatori trimit personal care te asteapta si te duc in locul in care iti vei desfasura activitatea. Altii te vor ajuta doar cu informatiile necesare pentru a ajunge in locul in care vei lucra: autobuze, taxiuri, etc. In privinta cazarii, situatia este similara. Unii angajatori iti asigura cazarea, altii te vor lasa sa te descurci singur. In acest caz, consultantii Integral Edu te vor ajuta sa iti gasesti un loc de cazare inainte de plecarea din tara.

Unde voi munci, cat voi castiga?

IntegralEdu le asigura studentilor care aplica la programul Work&Travel prin intermediul lor, joburi in domeniul turismului si serviciilor: hoteluri, restaurante, parcuri nationale, parcuri de distractie, magazine, supermarketuri, etc. Salariile sunt incepand de la 8 dolari/ora, ceea ce inseamna in jur de 6 000 – 15 000 de dolari castigati in cele trei luni. Daca vei opta sa faci ore suplimentare, ai toate sansele sa castigi mult mai mult decat 6 000 de dolari, venitul minim pe care il poti obtine. O alta modalitate de a-ti creste veniturile este sa iti gasesti si un al doilea job, dar consultantii Integral Edu recomanda sa optezi pentru orele suplimentare.
Otilia Caraza

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00