studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Angajat sau antreprenor: dilema tinerilor de azi

Angajat sau antreprenor: dilema tinerilor de azi

Publicat: 17 Mar 2010 | Vizualizari: 2673

In plina criza economica, studentii si absolventii din toate universitatile bucurestene sunt invitati sa-si gaseasca un job la cea de-a 15 editie a JobShop-ului, care va avea loc la Rectoratul Politehnicii in ziua de standuri joi, 18 martie.

Cel mai mare eveniment national de cariera se va desfasura in saptamana 15-19 martie 2010, interval in care cei interesati vor putea participa inclusiv la training-uri, seminarii si workshop-uri pe teme de cariera, organizate de companii de renume. Studentii au astfel ocazia rara de a primi sfaturi de la oameni trecuti prin viata, care au inceput o afacere si au dat gres, pentru ca apoi sa devina milionari in dolari si de a adresa acestora intrebari.

Studentie.ro a participat la conferinta "Corporate and Entrepreneurship: Shaping Careers Together", unde studentii au putut afla de la oameni de succes despre avantajele si dezavantajele dezvoltarii unei afaceri proprii in comparatie cu optiunea urmarii unei cariere se succes intr-o companie de renume.

Printre invitatii la eveniment au fost Silviu Hotaran, cel care a pus bazele diviziei locale a Microsoft Romania, Bobby Voicu, cel care a pornit comunitatea bloggerilor si Forumul Bloggerilor si Antonio Eram, Founder si CEO al GOD Entertainment si Netopia System.

Silviu Hotaran, care a pus bazele diviziei locale a celui mai mare producator de software din lume, Microsoft, a reusit sa vorbeasca pe limba studentilor, chiar daca la prima vedere parea un personaj simpatic cu parul alb. El i-a indemnat pe cei tineri sa traiasca conform sintagmei „Make a fool of yourself”, sa aiba curaj si sa isi asume riscuri, deoarece in ciuda greselilor care vor aparea pe parcurs aceasta atitudine este cea potrivita pentru a avea succes.

Bobby Voicu s-a impus in fata audientei prin atitudinea lui „de gasca”. A vorbit asa cum a simtit, dar in acealasi timp si aplicat, ajutat fiind de o prezentare power-point suficient de haiosa. Bobby a povestit celor prezenti in sala ca a intrat in antreprenoriat inca de la 12 ani, cand vindea colegilor casete pentru adulti. A continuat vanzand calculatoare, apoi si-a deschis o discoteca, o agentie imobiliara, pe care „a reusit sa o falimenteze in boom-ul imobiliar”, pentru ca, ulterior, sa se angajeze la Yahoo! Romania, facandu-se insa cunoscut ca omul care a pornit comunitatea bloggerilor in Romania si Forumul Bloggerilor.

Intr-un stil foarte apropiat studentilor, acesta a explicat ca cel mai greu lucru in viata unui antreprenor este esecul si ca orice incercare de a reusi in afaceri se va lovi in primul rand de opozitia familiei si a prietenilor, care vor fi cei dintai sa te critice atunci cand vei da gres.

Un alt antreprenor care a tinut tanara audienta interesata a fost Antonio Eram, Founder si CEO al GOD Entertainment si Netopia, ultimul fiind si cel mai important furnizor de servicii de comunicare si marketing mobil din Romania. Daca titulatura lui nu va spune nimic, atunci trebuie stiut Antonio a pus pe picioare primul si cel mai important serviciu de blogging din Romania sau solutii de plata cu telefonul mobil sau card de credit. Antonio a vorbit celor prezenti despre deficientele sistemului de invatamant romanesc si optiunea personala intre a fi angajat si a avea propria afacere.

Considerand ca „luck is for loosers”, cel care isi petrece sase luni din an in Romania si cealalta jumatate in Silicon Valley din California, ii sfatuieste pe cei tineri sa se increada in propria lor inteligenta si, mai presus de toate, sa gandeasca global.

Arsene Cosmin Madalin – editor Studentie.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-03 00:00:00