studentie.ro  » cariera » dezvoltare » 'COLEGIUL DE DEMOCRATIE PARTICIPATIVA' LA INSTITUTUL BANCAR ROMAN

'COLEGIUL DE DEMOCRATIE PARTICIPATIVA' LA INSTITUTUL BANCAR ROMAN

Publicat: 01 Iul 2009 | Vizualizari: 788

ADAF-Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin organizeaza `Colegiul de democratie participativa` , curs de formare formatori in domeniul cetateniei active si democratiei participative, pentru crearea capacitatii ONG-urilor si societatii civile de a interactiona cu institutiile europene .
Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului `Cetateni Activi pentru o Europa mai Buna`, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul `Europa pentru cetateni` .
Proiectul, initiat de Asociatia pentru Parteneriat European din Bulgaria se desfasoara in 7 tari europene: Bulgaria, Belgia, Croatia, Italia, Slovenia, Spania si Romania.
Absolventii Colegiului din tarile participante vor crea o Retea a Cetatenilor Europeni Activi pe Internet care va deveni o platforma pentru schimbul de opinii, idei si experiente in dialogul cu institutiile locale, nationale si europene.
Proiectul `Cetateni activi pentru o Europa mai buna` are ca obiectiv principal promovarea identitatii europene bazate pe valori comune si principii democratice prin :
-Intensificarea dezbaterilor in domeniile politicii europene care privesc viata de zi cu zi;
-Cresterea participarii femeilor in adoptarea deciziilor;
-Stabilirea mecanismelor care sa faciliteze cetatenilor europeni sa isi dezvolte competentele civice si sa permita formarea opiniei acestora;
-Incurajarea dialogului si interactiunii intre cetatenii europeni si institutiile Uniunii Europene si crearea de mecanisme adecvate.
Participantii vor crea un alumni virtual. Fiecare absolvent poate deveni un factor catalizator in sensibilizarea si antrenarea ONG-urilor si a societatii civile in dialogul cu institutiile europene, pentru implicarea in procesul de elaborare a deciziilor.
Locul cursului: Institutul Bancar Roman,sala XIII,str. Negru Voda nr.3 Bucuresti

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00