studentie.ro  » cariera » dezvoltare » CONFERINTA INTERNATIONALA CONCEPTE FUNDAMENTALE IN LIMBAJE SOCIAL-POLITICE ROMANESTI

CONFERINTA INTERNATIONALA CONCEPTE FUNDAMENTALE IN LIMBAJE SOCIAL-POLITICE ROMANESTI

Publicat: 16 Sep 2009 | Vizualizari: 933

Institutul de Istorie al Facultatii de Litere, Istorie si Teologie a Universitatii de Vest din Timisoara organizeaza in perioada 23-26 septembrie conferinta internationala `Concepte fundamentale in limbaje social-politice romanesti`.
Conferinta se va desfasura in cadrul scolii doctorale internationale de istorie conceptuala `Reinhart Kosseleck` si a fost posibila ca urmare a cooperarii cu Institutul de Istorie a Universitatii Tehnice Rhein-Westfalia din Aachen (RWTH), cu sustinerea financiara a Fundatiei Volkswagen.
Scopul conferintei este acela de a oferi un cadru de dezbatere fiecarui cercetator pentru a prezenta, intr-o maniera succinta, principalele rezultate ale studiului sau privind una din notiunile-cheie: politica/ politician/ om politic; civilizatie; patriotism si revolutie; neam si etnie; cetatean/ unitate; democratie; Europa - Europa Occidentala - Europa Centrala - Europa Sud-Estica; popor/ natiune; roman/ autohton/ strain/ minoritar, etc.
Limbile conferintei sunt romana, germana si engleza.
Participantii sunt cercetatorii familiarizati cu acest gen de studii si care, prin rezultatele lor, au atras deja atentia asupra importantei conceptelor-cheie in formularea limbajelor social-politice in general si al acelora romanesti in special.
Evenimentul va avea loc la Casa Politehnicii 2, Timisoara, Str. M. Eminescu nr. 1.

Arsene Cosmin Madalin - Editor Studentie.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00