studentie.ro  »  Cariera  »  Dezvoltare  »  CONFERINTA SURGERY SUMMER CAMP - 2009

CONFERINTA SURGERY SUMMER CAMP - 2009

6/65120
calendar_month 21 Aug 2009, 00:00
Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania an colaborare cu Asociatia Tinerilor Medici si Studenti Medicinisti Constanta si Facultatea de Medicina si Farmacie Ovidius din Constanta, organizeaza Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania an colaborare cu Asociatia Tinerilor Medici si Studenti Medicinisti Constanta si Facultatea de Medicina si Farmacie Ovidius din Constanta, organizeaza in data de 28 August 2009, ora 11 00, in Amfiteatrul Mare al Universitatii Ovidius, conferinta de presa pentru a prezenta obiectivele si rezultatele Surgery Summer Camp - 2009.
Aflata la a IIIa editie, tabara care s-a desfasurat intre 2-30 august, si-a propus sa familiarizeze si sa aprofundeze cunostiintele studentilor din ani diferiti de studiu prin prezentarea si exemplificarea practica a notiunilor si tehnicilor de baza de chirurgie.
La sfarsitul facultatii sunt foarte multi studenti care nu au realizat in cei 6 ani de facultate niciuna dintre manevrele uzuale (tuseul rectal, sutura unei plagi, asistarea unei nasteri spontane, participarea in calitate de ajutor la o interventie chirurgicala), aceste manivre fiind insusite doar teoretic, numarul de cursuri practice in care sa-si insuseasca tehnicile chirurgicale de baza fiind limitat. Aceste tehnici elementare sunt necesare pentru dezvoltarea abilitatilor practice ale unui medic indiferent de specializarea sa. Se intampla din ce in ce mai des ca la intrarea noii generatii de rezidenti in sistem, sa apara probleme si nemultumiri atat din partea personalului medical, care trebuie sa ii instruiasca in timp cat mai scurt, cat si din partea pacientilor.
In aceste conditii, workshop-urile de tehnici chirurgicale din cadrul Surgery Summer Camp isi propun instruirea succesiva a 4 serii de cate 20 de studenti vizand familiarizarea cu instrumentarul chirurgical, proceduri chirurgicale elementare (incizii, noduri, suturi), managementul plagii, anastomoze intestinale, bandaje, pansamente, notiuni de suturi vasculare, notiuni de laparoscopie, accentul fiind pus pe latura practica a acestor proceduri chirurgicale elementare.
Acest program s-a desfasurat in ultimii trei ani la Constanta, noutatea acestei editii fiind participarea in ultima saptamana a studentilor medicinisti din tari precum Italia, Olanda, Hong Kong.
Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR) este o asociatie non-profit, neguvernamentala care are ca prim scop promovarea informatiei medicale, in special din domeniul chirurgical, printre studentii interesati de medicina interventionala, incercand sa faciliteze acumularea de cunostiinte si de experienta practica. De asemenea, SSCR se adreseaza medicilor prin initierea si dezvoltarea unor programe de cercetare comune in domeniul chirurgiei.
Asociatia Studentilor Medicinisti si a Tinerilor Medici Constanta (ASMTMC) - este o asociatie neguvernamentala, democratica, pacifista, umanista, fara caracter public, non-profit, cu scop lucrativ, avand printre obiective promovarea de studii si cercetari in domeniul medical si organizarea de studii si manifestari stiintifice nationale si internationale.
Catedra de Chirurgie a Facultatii de Medicina Constanta a fost infiintata in anul 1990, odata cu Facultatea de Medicina, sub conducerea Prof. univ. Dr. Vasile Sarbu, instruit la scoala de chirurgie de la Fundeni a profesorului Dan Setlacec
Andreea-Cristina Benescu, coordonator media SSCR, 0724321857