studentie.ro  » cariera » dezvoltare » CONSTRUCTIA EUROPEANA SI EVOLUTIA DREPTULUI URBANISMULUI

CONSTRUCTIA EUROPEANA SI EVOLUTIA DREPTULUI URBANISMULUI

Publicat: 24 Mar 2010 | Vizualizari: 945

Joi si vineri, 25-26 martie 2010, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului organizeaza in colaborare cu Universitatea din Bucuresti - Facultatea de Drept - Centrul de teoria generala a dreptului si de drepturi noi, Colegiul juridic franco-roman de studii europene si Asociatia Franco-Romana a Juristilor, seminarul juridic franco-roman "Constructia europeana si evolutia dreptului urbanismului – studiu comparat Romania-Franta".

Inscris in cadrul parteneriatului strategic franco-roman, seminarul reprezinta o etapa importanta in procesul de actualizare a legislatiei romanesti privind amenajarea teritoriului si urbanismul prin adaptarea acesteia in raport cu practicile si reglementarile din celelalte state membre ale Uniunii Europene si cu directivele europene.

Evenimentul vizeaza analiza practicii judiciare in domeniul urbanismului prin identificarea principalelor probleme existente si prezentarea jurisprudentei si a experientei din perspectiva institutiilor si a expertilor participanti. Vor fi analizate practicile in domeniu pentru identificarea disfunctiilor; juristii romani si cei francezi vor face schimb de informatii si experiente privind problemele identificate in anumite cazuri particulare din domeniu si vor fi dezbatute conditiile juridice necesare pentru un urbanism eficient si oportunitatea initierii unor specializari universitare in acest domeniu.

Deschiderea oficiala a seminarului va avea loc incepand cu ora 9.00, in Sala Stoicescu a Facultatii de Drept (Bd. M. Kogalniceanu, nr. 36-46, sector 5, Bucuresti) si va fi prezidata de dna Elena Gabriela UDREA, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului si de dl. Henri PAUL, Ambasadorul Republicii Franceze in Romania.

Sursa: UNIBUC

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-12-02 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00