studentie.ro  » cariera » dezvoltare » De ce sa fii membrul unei asociatii studentesti

De ce sa fii membrul unei asociatii studentesti

Publicat: 25 Nov 2009 | Vizualizari: 2456

Orice tanar cat de cat implicat in tot ceea ce inseamna viata de student, isi va pune mai mult ca sigur aceasta intrebare. Si nu doar o singura data!
Iti propun astfel sa aflam impreuna raspunsul la ea: De ce sa fii membrul unei asociatii studentesti?
In primul rand, cel mai mare avantaj este ca vei cunoaste foarte multi oameni noi, asa ca iti vei face repede un cerc larg de prieteni cu interese asemanatoare. Toata lumea stie cat de grea e adaptarea intr-un oras mare, mai ales in anul I de facultate, deci… Nu te incurajez sa fii membrul unei asociatii studentesti numai din acest pur interes egoist, dar trebuie sa recunosti ca merita sa incerci. Iar daca dupa cateva intalniri, mai constati si ca-ti place, cu atat mai bine! Ti-ai facut o gasca de oameni ok, cu care poti face si ceva productiv, nu numai distractiv.
Un al doilea motiv si poate cel mai important pentru tine ar fi ca mai faci ceva si in afara facultatii, care trebuie sa recunosti, te mai plictiseste uneori! Daca simti nevoia unei schimbari, o asociatie studenteasca este raspunsul! Gandeste-te bine cate ai de castigat: scapi de inhibitii si temeri stupide, caci de cele mai multe ori au loc interviuri de selectie la care trebuie sa te prezinti bine ca sa fii ales, ai ocazia sa participi la o groaza de evenimente pentru studenti, in calitate de membru privilegiat al unei asociatii si te mai si dezvolti extrem de mult la capitolul comunicare!
Intr-adevar, o sa fie nevoie sa investesti timp intr-o asociatie pentru studenti, dar orice lucru bun cere putina implicare. Si in plus, fii destept: iti dai seama cat de privilegiati sunt membrii unei asociatii studentesti importante, mai ales privind locurile de cazare sau distribuirea biletelor la diverse evenimente partenere? E dreptul lor sa si castige de pe urma energiei investite, dar de ce sa nu fii tu in locul lor?
Ca sa nu ma acuzi ca ma gandesc numai la partea pragmatica a lucrurilor, o sa incerc sa subliniez si alte beneficii incluse in acest pachet de membru de asociatie studenteasca. Daca te gandesti pe termen lung, colaborarea ta cu o asociatie studenteasca spune numai lucruri bune despre tine. Asa ca imaginea ta va fi mai mult decat pozitiva, in momentul in care vei aplica pentru un loc de munca. Un CV cu rezultate bune la facultate nu e nimic in comparatie cu unul care are in plus si voluntariate sau participari la evenimente diverse in calitate de membru intr-o asociatie. Acest lucru va sublinia ca esti flexibil si usor adaptabil, ca iti place sa inveti lucruri noi si sa lucrezi in echipa! Tocmai calitatile pe care orice angajator le cauta la un tanar, asa ca ce mai astepti?!
In plus, asociatiile studentesti sunt foarte bine informate referitor la burse in afara sau in tara, deci vei afla dintr-o sursa directa tot ce te intereseaza pentru viitorul tau academic. Iar pe langa toate aceste lucruri, poti participa la campanii diverse cu teme ecologice, umanitare sau de informare pe subiecte delicate precum cancerul de col uterin, HIV/SIDA, poti strange cadouri pentru copii orfani sau confectiona martisoare pentru ca banii incasati sa fie donati spre diferite fundatii etc.
Numai lucruri frumoase, nu-i asa? Deci, ce mai astepti? Nu sta linistit in banca ta, pentru ca afara te asteapta o lume mare, ce te va invata sa cresti drept de tot, daca stii sa-ti alegi bine modelele!
Andreea Iolu - editor Studentie.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-04 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00