studentie.ro  » cariera » dezvoltare » DESPRE CHIPUL UMAN AL DIVINITATII

DESPRE CHIPUL UMAN AL DIVINITATII

Publicat: 25 Iun 2009 | Vizualizari: 660

Fundatia Calea Victoriei va invita marti, 30 iunie, de la ora 19:00, la VerdeCafe, in str Domnita Ruxandra nr 15, sa discutam despre un subiect fascinant si controversat, din perspectiva a doua mari traditii religioase - cea iudaica si crestina. Cei care vor dezvolta acest subiect sint Stefan Vianu si Cristina Ciucu.
Daca Dumnezeu a creat omul `dupa chipul si asemanarea` Sa, care este `chipul lui Dumnezeu` ? Exista o cale de a gandi divinitatea prin si in corporalitate ?
Care ar fi implicatiile teologice, filozofice si mistice ale reprezentarii corporale a Dumnezeului unic?
Vom incerca sa schitam cateva raspunsuri posibile punand in dialog cele doua mari traditii religioase care-si au fundamentul in textul biblic: iudaismul si crestinismul.
Stefan Vianu detine doctorat in filosofie la Universitatea din Geneva, diploma de studii superioare in filosofie la Universitatea din Geneva precum si licenta in teologie la Universitatea din Geneva. Este lector universitar la Universitatea de Arhitectura din Bucuresti si a beneficiat de bursa a "Colegiului Noua Europa". Este lector universitar la Universitatea de Arhitectura din Bucuresti
Cristina Ciucu detine doctorat in mistica iudaica la Facultatea de Filozofie, Universitatea Bucuresti, l`Institut National de Langues et Civilisations Orientales, Paris si Lyon 3 (cotutela si co-directorat). Este fellow al Colegiului Noua Europa. Diplome d`Etudes Universitaires Francaises la Lyon (2003-2004). Detine masterat de Filozofia Culturii, Universitatea Bucuresti (2002) si licenta in Litere (Romana-Engleza), Universitatea Bucuresti (2001). A facut stagii de cercetare si documentare la Paris, Ierusalim si Oxford.

Data: 30 iunie, 19:00
Intrarea este libera - inscrieri la contact@victoriei.ro
Loc: la VERDECafe, strada Domnita Ruxandra nr 15

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-02-02 00:00:00